Un tir bulgăresc a ars în totalitate pe DN 61. Focul s-a extins la o pădure din apropiere

Un tir bulgăresc a ars în totalitate pe DN 61. Focul s-a extins la o pădure din apropiere
Foto: Pixabay

Un tir încărcat cu floria ars în totalitate vineri pe DN 61, la ieşirea din localitatea Clejani, în urma unui scurtcircuit, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Giurgiu.

Tir în flăcări pe DN 61. Autocamionul a ars ca o torță

Camionul era condus de un cetăţean de origine bulgară.

”În această după-amiază am fost solicitaţi să intervenim pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tir pe DN 61, la ieşire din localitatea Clejani. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzilor de Intervenţie Roata de Jos şi Mihăileşti cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. Aceştia au constatat faptul că incendiul a izbucnit la un tir încărcat cu flori condus de un cetăţean bulgar şi la sosirea acestora se manifesta violent la întregul autovehicul”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Şoferul autocamionului, cetăţean bulgar, a reușit să iasă din tir în timp util.

Din păcate, autocamionul a ars în totalitate. Mai mult decât atât, din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins la o pădure aflată în imediata apropiere.

La fața locului s-au deplasat câțiva reprezentanţi ai Direcţiei Silvice. În total, aars o suprafaţă de aproximativ 2.500 mp litieră din fondul forestier.

Din primele cercetări a reieșit faptul că incendiul a fost provocat,cel mai probabil, de un scurtcircuit.

Numeroase incidente

Joi seară, un alt tirîncărcat cuuleicomestibil a luat foc pe autostrada București – Pitești, la kilometrul 94, pe sensul de mers către Capitală.

În ciuda eforturilor depuse de autoritățile competente pentru a stinge incendiul, autovehiculul a fost cuprins în totalitate de flăcări. Pompierii au intervenit de urgență cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

În cele din urmă, flăcările au fost stinse, însă autocamionul a fost distrus complet.

Din fericire, în urma incendiului nu sunt victime. Șoferul camionului a reușit să iasă la timp din cabină.

Cauzaincendiului este, cel mai probabil,un cauciuc care a explodat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`