Un telefon vechi a fost instalat într-o pădure din SUA. Oamenii se duc să „vorbească” cu cei dragi, care au murit

Un telefon vechi a fost instalat într-o pădure din SUA. Oamenii se duc să „vorbească” cu cei dragi, care au murit
Sursa foto: unsplash

Un telefon vechi a fost instalat într-o pădure în apropiere de Olympia, capitala statului Washington, care nu este conectat la o rețea de telefonie, dar îi ajută pe cei care au pierdut o persoană dragă, să „vorbească” cu aceasta.

Telefonul pare a fi nelolacul lui, dar a devenit un ajutor pentru oamenii care au pierdut persoane dragi și fie nu au apucat, fie nu au putut să le spună ultimele cuvinte, conform Digi24.

Idee inspirată din Japonia

Corey Dembeck, în vârstă de 41 de ani, a creat și instalat telefonul în Parcul Squaxinla sfârșitul anului 2020, după ce a aflat de moartei fiicei de patru ani a unui prieten de familie. Ideea a fost inspirată din povestea unui alt telefon care a fost instalat în Otsuchi, în Japonia, dar cu zece ani mai devreme.
Dembeck a atașat telefonul de un copac, într-o zonă liniștită, în afara vreunui traseu.

Autoritățile au făcut un loc oficial acolo unde se află telefonul

După ce mai mulți oameni au aflat de telefon, autoritățile au decis să facă un loc oficial, astfel că l-au luat de pe copac, iar în colaborare cu Dembeck l-au pus pe un panou de semnalizare.
Pe placă scrie: „Acest telefon este pentru toți cei care au pierdut vreodată pe cineva drag. Telefonul este pentru cei care au mesaje pe care doresc să le împărtășească cu prietenii și familia lor. Este un telefon pentru amintiri și pentru a-și lua rămas bun de la cineva”.

Din această ideea s-au inspirat mulți americani și vor să creeze mai multe astfel de locuri. Dembeck a vorbit cu diferite persoane care au instalat un telefon în onoarea celor dragi și spune că în prezent sunt 50 de astfel de telefoane în SUA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`