Un tânăr a fost filmat de prieteni în timp ce a sărit de pe un tren și s-a electrocutat. În ce stare se află în prezent

Un tânăr a fost filmat de prieteni în timp ce a sărit de pe un tren și s-a electrocutat. În ce stare se află în prezent
Sursa foto: Pixabay

Un tânăr de 19 ani s-a urcat pe un vagon de tren în Gara Ghioroc și a fost electrocutat în timp ce prietenii lui îl filmau. Băiatul a fost transportat la spital cu arsuri pe aproape 70% din suprafața corpului.

„Mulți tineri încă își pun viața în pericol”

CFR Infrastructură a postat pe pagina de Facebook un text cu privire la acest grav incident, potrivit click.ro. 

„În ciuda numeroaselor avertismente și campanii publice de conștientizare a pericolelor din stațiile CF, triaje și zonele adiacente, mulți tineri încă își pun viața în pericol!

Deși numărul persoanelor electrocutate în stațiile de cale ferată a scăzut în ultimii ani, o nouă tragedie s-a petrecut noaptea trecută în stația Ghioroc.

Un tânăr de 19 ani s-a urcat pe un vagon de marfă garat pe o linie abătută și a fost electrocutat. Deși era însoțit de un grup de prieteni, aceștia nu l-au oprit, ba chiar au filmat momentul fatal în care a fost electrocutat!”.

Un echipaj SMURD a ajuns la locul faptei

Un echipaj SMURD a intervenit la fața locului pentru a îi acorda tânărului de 19 ani primul ajutor.

„Tensiunea în linia de contact este de 27.000 V, iar descărcarea electrică este fatală! Cablul sub tensiune creează un câmp electric periculos la distanțe mici. Un om care se apropie de cablu, urcându-se pe vagon sau pe locomotivă, devine un fel de paratrăsnet.

Fiind neutru din punct de vedere electric, are loc o străpungere a aerului și o descărcare electrică, formându-se astfel un arc electric la o distanță mai mică de 1,5 metri de linia de contact!”, a mai transmis CFR Infrastructura.

În ultimii ani, multe accidente au avut loc prin electrocutare. Între 2014 și 2020 au fost înregistrate 60 de astfel de cazuri, iar între 2021 și 2023 au fost semnalate 27. În acest an au fost raportate trei cazuri de electrocutare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`