Un sucevean a dat mită 1.500 de euro pentru trecerea probei teoretice a examenului auto. Ce pedeapsă a primit acesta

Un sucevean a dat mită 1.500 de euro pentru trecerea probei teoretice a examenului auto. Ce pedeapsă a primit acesta
Sursa foto: freepik

Un bărbat din Suceava a oferit mită 1.500 de euro pentru a trece proba teoretică a examenului auto și a fost condamnat la închisoare. Șpaga a fost luată de fostul șef de la Permis, Radu Obreja.

A căzut de acord pentru o pedeapsă mai mică

Un sucevean a dat mită 1.500 de euro fostului șef de la Permise Auto pentru a trece proba teoretică a examenului auto și și-a recunoscut fapta în fața DNA, informează știrileprotv.

Bărbatul a rescunoscut ceea ce a făcut pentru a ajunge la un acord cu DNA pentru condamnarea la închisoare pentru o perioadă de doi ani cu suspendare sub supraveghere pentru dare de mită. Magistrații de la Tribunalul Suceava au admis soluția de recunoaștere.

Mai mult, suceveanul trebuie să presteze muncă în folosul comunității pentru o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei municipiului Rădăuți sau la Primăria comunei Volovăț.

Alt caz de mită la proba teoretică a examenului auto din Suceava

Acesta este al doilea caz de recunoaștere a vinovației în cazul șpăgilor la Permise și Înmatriculări. În urmă cu o săptămână, alt sucevean a recunoscut că i-a oferit mită lui Radu Obreja de 1.000 de euro pentru a-l lăsa în sala de examen cu o cască pentru a primi răspunsurile la întrebări. Acesta a primit o pedeaspă de 2 ani de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

În noiembrie 2020, procurorii de la DNA a descoperit 1,2 milioane de euro cash, care erau ținuți în geamantane și ligheane. Comisarul șef, Rafu Obreja, lua și câte 20.000 de euro șpagă zilnic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”