Un studiu demonstrează că folosirea apei de gură poate rupe membrana virusului SARS-CoV-2

Un studiu demonstrează că folosirea apei de gură poate rupe membrana virusului SARS-CoV-2
În urma unor studii s-a aflat că bacteria Chlamydia pneumoniae, poate intra în organism prin cavitatea nazală și călători până la creier, unde poate cauza infecții și chiar Alzheimer.

Un studiu a demonstrat că membrana virusului SARS-CoV-2 poate fi dezintegrată în contact cu un compus chimic. Acesta se regăsește în mai multe tipuri de apă de gură.

Cercetarea a fost realizată de Universitatea din Valencia (UV), împreună cu Dentaid Research Center şi publicat în Journal of Oral Microbiology. Rezultatele acesteia demonstrează că membrana coronavirusului se dezintegrează în contact cu o substanță prezentă în apa de gură.

Compusul chimic din apa de gură care dezintegrează membrana virusului SARS-CoV-2

Clorura de Cetilpiridinium (CPC), prezent în mai multe tipuri de apă de gură, este compusul chimic care dezintegrează membrana virusului SARS-CoV-2.

Cercetările medicale au demonstrat că virusul are o preferință pentru cavitățile bucale, multiplicându-se în glandele salivare. Astfel, saliva persoanelor infectate are o mare încărcătura virală.

Potrivit universității spaniole, apa de gură ar avea capacitatea de a inactiva anumite virusuri care sunt transmise prin aer, inclusiv SARS-CoV-2. Descoperirea ar putea ajuta la limitarea propagării viruslui.

Apa de gură poate reduce încărcătura bacteriană și virală din cavitatea bucală

Numeroase societăţi odontologice recomandă în timpul consultărilor stomatologice realizarea de clătiri bucale cu CPC pentru a ajuta la reducerea riscului de transmisibilitate a SARS-CoV-2.

Cercetarea efectuată la Universitatea din Valencia arată că acţiunea antivirală a CPC, rupe membrana virusului, scăzându-i capacitatea de a se replica și a infecta celulele umane.

Alte studii sugerează că produsele de îngrijire orală testate perturbă anvelopa virusului pentru a o dizolva. Pierderea sau distrugerea acestui strat protector exterior va preveni atașarea virusului de celule și infectarea acestora.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`