Un şofer român de TIR, erou pentru un coleg lituanian: „L-am găsit în cabină cu centura înfăşurată în jurul gâtului” (VIDEO)

Un şofer român de TIR, erou pentru un coleg lituanian: „L-am găsit în cabină cu centura înfăşurată în jurul gâtului” (VIDEO)
foto:facebook

Un şofer român de TIR a salvat viaţa unui coleg lituanian pe o şosea din Franţa.Totul a început atunci când Cătălin Firu se afla în cursă şi a observat că un alt şofer de TIR din faţa lui a pierdut controlului volanului, ieşind de pe soşea cu camionul.

Românul nici nu a stat pe gânduri şi a sărit în ajutorul acestuia. A oprit circulaţia blocând drumul cu camionul său şi a urcat în cabina răsturnată pentru a-şi ajuta colegul.

Acesta l-a găsit pe bărbat în cabină fiind înfășurat în jurul gâtului cu centura de siguranță, „atârnând în ea cu propria greutate”.

„L-am găsit în cabină cu centura în jurul gâtului atârnând în ea cu propria greutate făcându-mi semne că nu poate respire .I-am tăiat-o cu un cuţit .Am fost criticat că nu eram echipat corespunzător, eram în papuci :))… dar eu conduc desculţ şi sincer nu ştiu cum m-am încălţat în papuci (subconştientul) că oricum plecam şi desculţ că nu aveam nimic împotrivă, important era timpul de reacţie şi nu echipamentul „, a mărturisit Cătălin Firu.

Chiar dacă a fost împiedicat de ceilalţi francezi să intervină, acesta nu a ţinut cont şi a decis să taie centura ce-l sugruma pe bărbat, conştientizând că fiecare secundă era vitală.

În cele din urmă, s-a dovedit că gestul făcut i-a salvat viaţa şoferului lituanian, după cum a spus şi echipajul de la Jandarmerie.

Întâmplarea a fost povestită de Ilie Matei, un alt șofer de TIR profesionist, pe pagina sa de Facebook şi tot el a postat si imagini cu intervenţia românului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`