Un șofer român de TIR a primit o amendă uriașă în Germania. Ce nereguli au găsit polițiștii

Un șofer român de TIR a primit o amendă uriașă în Germania. Ce nereguli au găsit polițiștii
Image by Peter H from Pixabay

Un șofer român de TIR s-a ales cu o amendă uriașă după ce a fost oprit de polițiști la un punct de control. Oamenii legii au fost șocați când au văzut neregulile pe care șoferul le prezenta, iar compania la care lucrează românul va primit și ea o sancțiune considerabilă.

Ce amendă a primit

Poliția din Brandenburg a desfășurat un punct de control într-o parcare de pa A10, luni dimineața, și a oprit mai mulți șoferi. Printre aceștia se afla și un român care conducea un TIR și care a primit o amendă de 52.000, conform Cancan.

Polițiștii au descoperit că șoferul român nu a respectat timpii de conducere, mai multe săptămâni. Astfel, în loc să conducă 9 ore pe zi, el a condus de mai multe ori chiar și peste 24 de ore fără nicio pauză.

Cât timp a condus

Șoferul a plecat duminică, la ora 14, din Franța, a trecut prin Belgia, până a ajuns în Germania luni dimineața, în jurul orei 4. Polițiștii au verificat în detaliu situația acestuia și au văzut că el a încălcat de mai multe ori regulile și a condus fără întrerupere chiar și 25-26 de ore, ba au găsit chiar și o cursă de 34 de ore. Polițiștii i-au impus o perioadă de odihnă la locul în care s-a efectuat controlul și a primit și amenda uriașă.

Pe lângă această neregulă, sistemul de evacuare al camionului era manipulat, ceea ce că și firma la care lucrează românul va fi sancționată.

Timpul maxim de conducere este de 9 ore în fiecare zi, iar de două ori pe săptămână șoferii au voie să conducă 10 ore. Dacă au condus 24 de ore vor fi sancționați cu 2.000 de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:06 - Nicolae Ciucă: Marcel Ciolacu nu va împărți puterea / Toată lumea a văzut de unde vine uraganul. Nu avem altceva de făcut decât să ne concentrăm să apărăm democrația și libertatea în România
21:01 - Un medic s-a deghizat și a încercat să-l ucidă pe partenerul mamei sale, administrându-i un vaccin fals anti-Covid. Care au fost urmările gestului extrem
20:57 - Ce salarii primesc doi șefi de promoție. Domeniul pe care l-au ales
20:51 - Ce răspuns a dat Nicolae Ciucă la întrebarea dacă i-ar răspunde la telefon lui Marcel Ciolacu, în cazul în care l-ar suna: „Există staff tehnic desemnat să rezolve problemele de guvernare” (VIDEO)
20:46 - Cum explică Nicolae Ciucă declarația că nu va face niciodată politică: „Nu trecusem prin momentul Dragnea, când m-a suspendat din funcția de șef al Statului Major al Apărării”
20:40 - Nicolae Ciucă: Eu sunt singurul candidat de care le este teamă celor de la PSD / Nu voi mai fi niciodată prim-ministru într-un Guvern al PSD
20:32 - Nicolae Ciucă, despre ce presupune pauza operativă dintre PNL și PSD: În momentul de față, s-a concretizat în a întrerupe orice dialog politic cu PSD. Rămânem la guvernare pentru că așa ne-am angajat (VIDEO)
20:28 - Debitul Dunării la intrarea în țară va crește în următoarele cinci zile. Va atinge un nivel periculos
20:22 - Nicolae Ciucă, întrebat dacă în spatele deciziei CCR care o vizează pe Șoșoacă se află PSD: „Este lesne, la îndemână să putem să interpretăm și așa”
20:05 - Transapuseana a scumpit terenurile. La ce prețuri sunt