Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt

Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
Foto simbol: Pixabay

Un salvamar a fost amendat cu 1.032 de euro după ce a salvat de la înec o femeie de 70 de ani, care înota în mare. Incidentul s-a petrecut pe 3 septembrie, în Cavallino-Treporti, Veneția.

De ce a primit salvamarul amendă

Salvamarul în vârstă de 44 de ani ar fi primit amendă deoarece nu ar fi anunțat imediat căpitanul portului de cele întâmplate, conform autorităților. Bărbatul este un veteran al salvatorilor de pe plaja Ca’ Savio, conform Știrile ProTv. 

Pe 3 septembrie, în Cavallino-Treporti, acesta a intervenit pentru a salva și a acorda primul ajutor unei femei de 70 de ani, care suferise un atac brusc în timp ce înota în mare. Conform publicației Il Gazzettino, acesta a primit în 2021 o scrisoare de apreciere după ce a ajutat o persoană pe aceeași plajă.

Salvamarul va face apel împotriva sancțiunii primite

Salvamarul nu se așteptase să fie sancționat pentru încălcarea unei reguli din ordonanța privind siguranța la înot. Conform procesului-verbal întocmit de căpitănia portului din Cavallino-Treporti, faptul că bărbatul nu a raportat imediat incidentul autorității maritime a împiedicat îndeplinirea sarcinilor instituționale ale căpităniei, care a fost anunțată ulterior.

Totuși, salvamarul a anunțat că va face apel împotriva sancțiunii primite. Acesta s-a apărat, spunând că nu a anunțat imediat căpitanul portului pentru că era ocupat să o salveze pe femeia de 70 de ani și să se asigure că echipele de intervenție se pot ocupa de ea.

„Pentru noi contează esența: acea femeie a fost salvată și acest incident confirmă siguranța plajei noastre”, a declarat pentru Il Gazzettino Roberta Nesto, primărița din Cavallino-Treporti.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare