Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”

Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
Sursa Foto: Freepik

Românul, care este pe jumătate și chinez, a făcut furori în Canada cu restaurantul sau numit „Mămăligă”. Ce este unic la acest restaurant este faptul că bărbatul a reinterpretat rețetele bunicii, iar apoi a devenit viral pe Instagram, cu postări în care promova plăcinta cu mere, papanașii și sarmalele.

Care este povestea bărbatului

Haan Palcu-Chang, un româno-chinez care trăiește în Canada, a observat că mâncarea este o formă de iubire în orice limbă, iar cea mai pură formă de dragoste o reprezintă rețetele bunicii. De aceea, acesta s-a decis să deschidă un restaurant în Toronto cu specific tradițional romanesc, potrivit observatornews.ro. 

Bunica sa, este o româncă emigrată la Toronto în anii `70 și este fericită că nepotul ei duce tradiția mai departe. „Sunt jumătate român, jumătate taiwanezo-chinez. În fiecare weekend mergeam la bunica și făcea prăjitură cu mere, sarmale și am crescut bucurându-mă de aceste feluri de mâncare, mergând la petrecerile cu români în Toronto”, a povestit Haan Palcu-Chang.

Cum a ajuns viral bărbatul pe Instagram

Cele mai urmărite episoade ale bărbatului sunt cele alături de bunica sa, în vârstă de 92 de ani. „Pentru mine a fost o surpriză foarte plăcută ca Haan sa iubească bucătăria romaneasca. Niciodată nu mi-am impus punctul de vedere, nu l-am forțat, a venit de la sine. La vârsta asta, ma face fericită să văd că unii dintre copiii mei vor să știe ceva din tradiţiile noastre româneşti”, a spus Aurelia Palcu, bunica lui Haan.

Bărbatul a decis să facă o schimbare pe vremea pandemiei, când Haan lucra la un restaurant asiatic. „Restaurantul la care lucram, unul thailandez, a trebuit să închidă şi a trebuit să mă reorientez. Şi atunci m-am gândit, ce ar fi să fac un restaurant românesc în Toronto? Şi românii au venit ca nebunii… The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes, foarte cool, nu ştiam cat de tare va fi, mai ales că eu sunt doar pe jumătate român, vorbesc româneşte ca un bebeluş”, a mărturisit Haan Palcu-Chang.

Haan a fost doar de câteva ori în România

„Deşi am părăsit România acum 50 de ani, la Toronto ne-am făcut prieteni care vorbeam aceeaşi limbă, nu ştiam decât să gătesc româneşte. Şi am făcut, aşa cum spune Hănuţ, sarmale, papricaş, limbă cu masline, musaca de vinete sau de cartofi. O părticică din mine o port în suflet. M-am născut în România şi sunt bucuroasă ca am fost crescută aşa cum am fost crescută…”, a povestit Aurelia Palcu, bunica lui Haan.

Bunica sa este tare mândră de el, mai ales că acesta a scris o carte de bucate cu rețete inspirate de ea. „Dacă un chef se uită cum găteste bunica, pare totul greşit. Uneori pune legumele în tigaie și apoi pune uleiul și apoi pune pe plită. Atâta timp cât are gust bun și e pregătit cu dragoste, asta e cel mai important”, a spus Haan Palcu-Chang.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii