Un român care transporta peste 150 de kilograme de canabis cu TIR-ul a fost condamnat în Franța la 4 ani de închisoare și amendat cu 1 milion de euro

Un român care transporta peste 150 de kilograme de canabis cu TIR-ul a fost condamnat în Franța la 4 ani de închisoare și amendat cu 1 milion de euro

În fața instanței, românul a declarat că știa ce transporta, subliniind că avea nevoie de bani pentru a-și plăti datoriile. Urma să primească 15.000 de euro pentru transportul drogurilor.

El plecase cu TIR-ul din Spania și trebuia să ajungă în Germania

Românul a declarat că avea nevoie de bani pentru a-și plăti datoriile FOTO PixabayUn român a fost condamnat în Franța la patru ani de închisoare, după ce în TIR-ul pe care îl conducea a fost descoperită o cantitate uriașă de droguri.

Șoferul TIR-ului care, oficial, transporta legume, a fost arestat pe 28 ianuarie, pe autostrada A9, în Gard, după ce vameșii au descoperit în vehicul șase saci în care se aflau 159,90 kg de plante de canabis.

În fața instanței, românul a declarat că știa ce transporta, subliniind că avea nevoie de bani pentru a-și plăti datoriile. El urma să primească 15.000 de euro pentru transportul drogurilor.

”Am avut datorii… Am multe probleme cu banii. Am fost asigurat că voi primi 15.000 de euro după livrare și mi-au spus că în Germania e legal.”, a spus românul în fața Tribunalului Penal din Nîmes.”La 55 de ani, mai credeți în Moș Crăciun? Urmăriți știrile? În Marsilia am avut morți aseară. Tu ești o verigă în această schemă criminală”, i-a răspuns președintele instanței.

”Pe moment, nu m-am gândit. Am făcut-o pentru bani”, s-a apărat inculpatul.

Parchetul a cerut o pedeapsă de 5 ani de închisoare, iar Departamentul Vamal Regional a solicitat 1,5 milioane de euro, valoarea pe piață a canabisului transportat.Joi, instanța a decis ca românul să mai stea 4 ani după gratii și să plătească o amendă de 1 milion de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`