Un român care ar fi ucis un preot ungur, pe lista Europol a celor mai periculoși infractori căutați

Un român care ar fi ucis un preot ungur, pe lista Europol a celor mai periculoși infractori căutați

Un român a fost inclus pe lista Europol a celor mai periculoși infractori dați în urmărire internațională. Este vorba despre Viorel Nae, poreclit ”Jaga”, acuzat că a ucis în bătaie cu ranga un preot maghiar, în anul 1991, potrivit adevarul.ro.

Crima oribilă a avut loc în parohia din satul maghiar Paloznak, acum mai bine de 30 de ani. Viorel Nae împreună cu mai mulți complici au intrat în locuințele slujitorilor bisericii. Căutând bani, hoții au năvălit în camera unde se afla preotul Gyula Csontos.

Atacatorii l-au lovit de zeci de ori cu o bară metalică, până când acesta a murit. Hoții au plecat cu o sumă mică de bani și cu o cameră video.

Atacatorii au fost de negăsit timp de peste 30 de ani. Singura martoră a atacului a murit la 10 ani de la acel incident dramatic. Cu toate acestea, polițiștii maghiari au redeschis dosarul crimei după ce au apărut mai multe conexiuni între dosarul din 1991 și un alt dosar recent, fiind analizate și amprentele.

Anchetatorii au descoperit că unul dintre asasini este românul Viorel Nae, poreclit ”Jaga”, în vârstă de 55 de ani, considerat extrem de periculos și cu ultimul domiciliu în București.

Pe de altă parte, Viorel Nae e dat în urmărire și de Poliția Română de mai bine de trei ani, pentru infracțiuni la regimul circulației.

În toamna lui 2021, când polițiștii au mers la locuința din București a lui Viorel Nae pentru a îl duce la închisoare, acesta nu a fost de găsit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`