Un român a păcălit sistemul din Marea Britanie: A primit salariul pe 2 ani, deşi nu a lucrat nicio zi. Era polițist

Un român a păcălit sistemul din Marea Britanie: A primit salariul pe 2 ani, deşi nu a lucrat nicio zi. Era polițist

După aproape 2 ani de când păcălea sistemul lunar, un ofițer al Poliției Metropolitane a fost concediat pentru abateri grave. Cristinel Anghel strânsese o datorie de 8.000 de lire sterline când a dispărut în martie 2022, ignorând apelurile și mesajele șefilor de poliție, însă el şi-a primit salariu în tot acest timp, care s-a adunat la suma de 37.000 de lire sterline.

Bărbatul a fugit cu familia din ţară, după ce a adunat datorii de 8.000 de lire

Românul, care fusese angajat în Marea Britanie, a sunat inițial să spună că e bolnav, pretinzând că are două boli diferite, dar și-a lăsat obiectele şi uniforma în dulap și s-a mutat din casa familiei sale.

El a fost declarat persoană dispărută, iar investigațiile au dezvăluit apoi că Anghel a zburat în România în martie 2022, când pretindea că nu se simte bine, și a părăsit definitiv țara într-un zbor către Italia în luna mai a acelui an.

La o audiere de săptămâna trecută, comisarul adjunct Pippa Mills l-a găsit pe Anghel vinovat de abatere gravă și a decis că ar trebui să fie concediat, potrivit Observator.

Comisarul a declarat că Anghel a cerut concediu de trei zile în martie 2022 și a sunat să spună că e bolnav, invocând dificultăți de sănătate mintală, când i s-a spus că timpul liber nu poate fi acordat.

„El a trimis și un e-mail şefului său, în care a spus că el consideră că etnia sa este motivul refuzului concediului”, a scris acesta, în decizia sa.

Verificările efectuate la adresa la care locuise bărbatul arătau că Anghel și soția sa acumulaseră datorii de 8.000 de lire pe carduri de credit pentru cumpărături şi o maşină închiriată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`