Un român a murit şi doi sunt daţi dispăruţi în Israel, conform listei actualizate de Guvernul Netanyahu

Un român a murit şi doi sunt daţi dispăruţi în Israel, conform listei actualizate de Guvernul Netanyahu
sursă foto: captură YT

Un cetățean român a murit, în timp ce doi alți români sunt declarați dispăruți, conform unei liste recent publicate de guvernul israelian.

Aceste date sunt cele mai recente și reprezintă statistici la care s-a lucrat în perioada de la începutul conflictului din Fâșia Gaza. Toate agențiile și serviciile relevante sunt în alertă maximă pentru a identifica persoanele decedate sau dispărute, iar ulterior se desfășoară investigații pentru identificarea acestora, inclusiv prin analiza ADN, atunci când este necesar.

Un român a murit şi doi sunt daţi dispăruţi în Israel

Nu se știe deocamdată cum au murit, dacă persoanele dispărute sunt cele care locuiau în kibuțurile de lângă granița cu Fâșia Gaza, participau la festival sau au fost implicate în confruntări, potrivit Observator News.

Conform procedurii, după identificarea persoanelor implicate, familia trebuie să fie informată. După ce familia primește aceste informații, numele acestora pot fi dezvăluite publicului. Se așteaptă acum comunicările oficiale de la Ministerul de Externe din România și ulterior de la autoritățile israeliene.

Familiile vor afla în curând ceea ce se întâmplă și, desigur, vor obține permisiunea de a face publice numele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`