Un român a murit eroic în Italia. Marți ar fi împlinit 30 de ani

Un român a murit eroic în Italia. Marți ar fi împlinit 30 de ani
Sursa foto: Captură video Știrile Pro TV

Un român a murit eroic în Italia, încercând să salveze un srilankez de la înec. Bogdan Ștefan Cristoiu a fost condus, luni, pe ultimul drum. Marți ar fi împlinit 30 de ani.

A murit ca un erou

Tragedia a avut loc în apropierea localității Camposampiero, pe râul Brenta, informează Știrile Pro TV. Ștefan trecea prin zonă când a văzut că un tânăr se îneacă și a sărit în apă să-l salveze. Numai că și Ștefan a ajuns victima curenților puternici.

„El bazându-se că făcuse și înot, s-a aruncat să îl salveze, l-a prins de mână, i-a dat drumul când a văzut că îl trage, a încercat să se salveze, l-a tras și pe el la fund și așa s-a terminat istoria. A vrut să facă un gest eroic să îl salveze de la înec și s-au înecat amândoi”, a spus Vasile Benga, unchiul lui Ștefan.

„Înainte se dusese la mormântul părinților lui și, când se întorcea spre casă, a văzut tânărul și s-a aruncat după el. Acolo e un râu, curenții sunt foarte mari, când plouă tare are curenți puternici. A făcut înot de mic, mulți ani, de asta bănuiesc că a avut curajul ăsta să se arunce și să îl salveze”, a spus și Mihai Benga, vărul lui Ștefan.

Trupul românului a fost recuperat de scafandri spre seară, iar cel al srilankezului după aproape 24 de ore.

Luni, Ștefan a fost înmormântat în localitatea Curtaloro, acolo unde tocmai își cumpărase un apartament. Era atlet al Federației Italiene Braccio di Ferro și multiplu campion la skandenberg.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`