Un român a lăsat polițiștii din Grecia cu gura căscată. Ce a făcut acesta în vacanță: „Un gest de omenie nu te costă”

Un român a lăsat polițiștii din Grecia cu gura căscată. Ce a făcut acesta în vacanță: „Un gest de omenie nu te costă
Foto: Freepik

Românii care călătoresc în Grecia nu se gândesc doar la relaxare și distracție, ci și la a face fapte bune. Recent, un bărbat a impresionat polițiștii eleni prin gestul său admirabil. Oamenii legii au fost profund recunoscători, deoarece rar întâlnesc astfel de manifestări oneste.

În timpul vacanței sale, un turist român a impresionat oamenii legii locali prin gestul său generos. Acesta a găsit niște bunuri nepretențioase într-o parcare, care aparțineau unei femei din Grecia. Cu un spirit civic admirabil, bărbatul a decis să nu ezite și să le predea imediat polițiștilor locali, pentru a fi înapoiate proprietarei lor.

Un gest rar de omenie apreciat

Este un lucru rar!”, au declarat polițiștii greci românului, deoarece de obicei primesc acte ale turiștilor români pierdute sau aruncate prin tufișuri, iar apoi sunt nevoiți să le trimită polițiștilor din țara noastră pentru a-i identifica pe persoanele implicate.

Românul și-a împărtășit povestea pe un grup de Facebook al românilor din Grecia, Thassos, cu scopul de a atrage atenția asupra unei situații alarmante. Cu sinceritate, i-a îndemnat pe oameni să nu lase la o parte corectitudinea în fața unor situații similare cu ale sale.

Astăzi am găsit în parcarea de pe plaja Kamari aceste lucruri. Nu am postat aici pentru că aparțineau unei doamne din Grecia. Am luat legătura cu politia din Limenaria și am mers și le-am predat lor. Au spus că este un lucru rar. Spuneau în schimb ca le sunt predate acte găsite aruncate prin tufișuri, multe românești și pe care le trimit în România.

Vin in Thassos de 14 ani, de când forumul ăsta era doar în gestație” și cățiva care mai sunt pe aici încă construiam pe softpedia o comunitate de iubitori de Thassos. Haideți ca fiecare să dăm înapoi acestei insule bucățica noastră de omenie. Știm cu toții că am apreciat încă de la început ospitalitatea ei.

De la strânsul de pe plaja când plecăm, la parcatul în locuri unde nu încurcăm… până la astfel de gesturi (chiar am citit unul similar pe grup înainte să plec spre Thassos). Un gest de omenie nu te costă, cel mult poate să-ți aducă o satisfacție neașteptată și poate altul care o să vadă o sa fie “contaminat”, făcând la rândul lui un astfel de gest”, a scris românul pe grupul de facebook Forum Thassos.

Obligația legală de predare a bunurilor găsite

Postarea românului a fost apreciată de peste 500 de persoane, ceea ce arată că aceștia împărtășesc gestul său de onestitate. De altfel, și în țara noastră există numeroase situații în care se găsesc bunuri pierdute pe stradă sau în diverse locuri. În astfel de momente, nu ezitați să contactați poliția pentru a lua măsuri corespunzătoare.

Conform art. 243 din Codul Penal, în cazul în care găsești, din întâmplare, un portofel plin cu bani sau orice alt obiect care nu îți aparține, ești obligat să îl predai la poliție în termen de 10 zile. Dacă alegi să îl păstrezi și autoritățile au început deja cercetările, vei fi considerat vinovat de infracțiunea de luare de bunuri cu rea-credință”, iar consecințele pot fi o amendă sau o pedeapsă cu închisoarea de la o lună la 3 luni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
09:03 - Protest extrem: Un jurnalist și-a dat foc în fața Casei Albe
08:40 - Diana Șoșoacă organizează un miting în București după ce i-a fost respinsă candidatura la președinție
08:19 - Constanța: Două persoane, găsite inconștiente pe trotuar după ce au căzut de la etaj
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă