Un proiect de lege ar putea introduce un nou concendiu plătit. Condițiile pentru a primi 30 de zile libere

Un proiect de lege ar putea introduce un nou concendiu plătit. Condițiile pentru a primi 30 de zile libere
Foto: Inquam Photos / George Călin

Un proiect de lege prevede că angajații vor putea să beneficieze de o perioadă de 30 de zile libere în cazul în care întâmpină anumite probleme, potrivit Cancan.ro.

Un proiect de lege ar putea introduce un nou concendiu de 30 zile

Senatul a aprobat recent un proiect de lege care stipluează că, atunci când îndeplinesc anumite condiții, angajații pot primi un concediu plătit de 30 de zile pentru a avea grijă de o persoană cu handicap din familie. Inițiativa încă nu a fost promulgată.

O condiție pentru a primi concendiul din partea companiei la care lucrezi este să ai cel puțin șase luni lucrate în ultimul an. Trebuie să depui o solicitare conform căreia îți dorești să rămâi acasă pentru a avea grijă de o persoană cu dizabilități. Perioada se poate întinde pe cel mult 30 de zile, în funcție de gravitatea situației.

Începând din aprilie 2022, persoanele care îngrijesc membri ai familiei ce suferă de cancer au dreptul la 45 de zile de concendiu plătit.

O altă schimbare care ar putea să apară se referă la concendiul medical pe care și-l pot lua salariații pentru a-și îngriji minorii. În prezent, limita de vârstă a bolnavului este de 7 ani, însă s-ar putea ajunge la o limită maximă de 12 ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`