Un profesor universitar din Brașov, reținut pentru luare de mită. Câți bani cerea pentru a promova studenții

Un profesor universitar din Brașov, reținut pentru luare de mită. Câți bani cerea pentru a promova studenții
Sursa foto: Pixabay

Un profesor de a o universitate privată din Brașov a fost arestat, fiind suspect pentru luare de mită în schimbul promovării examenelor de către studenți.

Câți bani primea de la studenți

Și o altă persoană este acuzată pentru complicitate la luare de mită, fiind un intermediar între profesor și studenții care plăteau pentru a promova examenele, conform Ziare.com.

Profesorul primea sume cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Sumele mai mici erau pentru promovarea examenelor anuale, iar pentru trecerea examenului de licență, studenților li se cereau sume mai mari. Printre suspecții care au plătit pentru a trece examenele fără a învăța se numără și agenți de poliție și un jandarm.

Profesorul va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
10:29 - Gabriel Oprea, de Ziua Pompierilor: 13 septembrie este o sărbătoare a onoarei și a mândriei, o sărbătoare a triumfului vieții, a recunoștinței pe care o purtăm pompierilor din România
10:15 - Suspendat la națională după o bătaie generală, Bentancur riscă o suspendare și mai drastică în Anglia. Derapaj rasist la adresa coechipierului Son
10:13 - Întregul Pământ a vibrat timp de nouă zile. Motivul: un mega-tsunami declanșat de climă
09:55 - Cum se menține Nadia Comăneci într-o formă de invidiat. Alimentele pe care nu le consumă niciodată: „În schimb beau o bere, două la cină”
09:38 - România și Bulgaria vor să activeze noul Comandament NATO de Forțe Speciale pentru Marea Neagră, creat pe fondul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei
09:31 - ANM anunță „o perioadă cu mai multe precipitații”. Florinela Georgescu: Ploile vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Este foarte posibil să existe inundații rapide / Vremea se va răci (VIDEO)
09:14 - Percheziții în Portul Agigea. Activitatea în vamă a fost dată peste cap ore întregi
08:55 - Dezbaterea prezidențială în SUA: Cerceii purtați de Kamala Harris au dat naștere unei noi teorii a conspirației
08:47 - Mircea Fechet: Când Transfăgărașanul va fi închis, există riscul ca urșii să aleagă calea ușoară de a se hrăni și, în lipsa feliei de pizza aruncată pe geam, să ajungă în gospodării / Vor fi 10 panouri de avertizare (VIDEO)
08:29 - Biciclist lovit de o mașină după ce a trecut pe roșu. Era băut, avea un copil pe bicicletă și tot el a sărit la bătaie după accident