Un profesor explică de ce România este slabă la Matematică, deși elevii parcurg peste 1.200 de ore până în clasa a VIII-a: „Sistem bazat pe toceală”

Un profesor explică de ce România este slabă la Matematică, deși elevii parcurg peste 1.200 de ore până în clasa a VIII-a: „Sistem bazat pe toceală”
Image by Dx21 from Pixabay

Elevii din România au cele mai slabe rezultate la Matematică, deși până în clasa a VIII-a parcurg 1.200 de ore, arată un studiu publicat recent de OCDE, care s-a bazat pe rezultatele obținute la testările PISA.

Motivul pentru care elevii din România au rezultate slabe la Matematică, deși fac cele mai multe ore

România s-a clasat pe locul 45 în clasamentul celor 81 de țări participante și pe penultimul loc în UE la testările PISA din anul 2022.

„Normal că am avut rezultate slabe, căci elevii noștri nu sunt obișnuiți cu acel sistem de evaluare. Este vorba despre ceva cu totul diferit. Cerințele sunt diferite, modul de abordare este altul.

Ar trebui ca aceste rezultate să fie raportate la propria noastră programă de învățământ sau să încercăm să ne aliniem și noi la sistemul țărilor europene. Căci, altfel, nu putem compara mere cu pere”, a explicat profesoara de matematică Denisa Tănăsescu.

Din punctul ei de vedere, rezultatele PISA nu au nici o relevanță având în vedere că sistemul nostru de predare este diferit de cel de afară.

„Materia ar trebui predată cu cap, mai bine, mai eficient. La e noi, pe lângă faptul că e multă, stufoasă, mai e și prost concepută și predată. Elevii români nu au fost încurajați să-și pună mintea la contribuție, să gândească, să facă asocieri logice.

În schimb au fost încurajați să tocească. La noi totul se memorează. Pisează la funcția de gradul 2 până nu mai pot”, a mai spus profesoara, potrivit Adevărul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - Gestul fratelui prințesei Kate Middleton după ce a aflat că sora lui a terminat chimioterapia. Ce mesaj i-a trimis
18:56 - Marcel Ciolacu, despre pensiile celor care au lucrat în minerit: Cresc la 1 ianuarie cu coeficientul de inflaţie şi cu majorarea salariului mediu pe economie
18:43 - Marine Le Pen în fruntea intențiilor de vot în alegerile prezidențiale din 2027 din Franța la primul sondaj de opinie din ultimele două luni, înaintea foștilor prim miniștri Edouard Philippe și Gabriel Attal
18:29 - Ministrul Mediului, avertisment pentru cei care dau de mâncare urșilor: Când nu va mai avea cine să-i hrănească, acești urși vor ataca gospodăriile din acea zonă
18:21 - Poliţia Capitalei: Nouă taximetrişti şi şoferi de ridesharing – vizaţi într-un dosar de proxenetism
18:15 - Turiștii din Spania au făcut baie sub o conductă de evacuare a apei uzate. O confundă cu o cascadă
17:51 - PNL: Ministerul de Finanțe continuă să sprijine, prin scheme de ajutor de stat, proiectele majore, cu impact semnificativ asupra economiei
17:44 - România, Grecia și Bulgaria fac front comun pentru a contracara explozia prețurilor la electricitate / Sebastian Burduja: „Ceea ce ar trebui să fie o piață unică în sectorul energetic la nivelul UE nu se comportă ca atare” (VIDEO)
17:40 - Ministrul Sebastian Burduja, despre cum se va face compensarea la energie după ce expiră plafonarea: „Asta ne propunem să facem până în aprilie și să ținem cont de veniturile gospodăriei” (VIDEO)
17:40 - Urșii care provoacă pagube și pun în pericol oamenii din Mureș vor fi împușcați. Sunt mai mult sălbăticiuni decât suportă habitatul