Un profesor din Covasna a fost trimis în judecată pentru viol și act sexual cu un minor

Un profesor din Covasna a fost trimis în judecată pentru viol și act sexual cu un minor
Foto simbol: Pixabay

Un profesor de muzică de la Liceul Teoretic „Nagy Mozes” din Târgu Secuiesc, județul Covasna, a fost trimis în judecată pentru act sexual cu un minor și viol, transmite G4Media.ro.

Profesorul a fost trimis în judecată

Pe 12 aprilie 2021, Inspectoratul Școlar Județean Covasna le-a reclamat procurorilor din Târgu Secuiesc „modul de relaționare cu elevii a numitului Szabo Jozsef”, se arată într-un comunicat de presă.

Cazul a ajuns la Parchetul de pe la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, pe 30 iunie 2022, pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de act sexual cu minori.

Dascălul fusese reținut de autorități pe 1 noiembrie 2021 și a stat în arest preventiv până pe 27 noiembrie 2021, când judecătorii au înlocuit această măsură cu arest la domiciliu.

Szabo Josef a stat în arest la domiciliu până pe 26 ianuarie 2022, când măsura a fost revocată de judecătorii de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna.

Este acuzat de viol și act sexual cu un minor

Procurorii susțin că în perioada anilor 2019-2020, când era profesor de muzică și conducător de cor, Szabo Josez ar fi abuzat de poziția sa recunoscută de încredere și de autoritatea asupra unei persoane vătămate minore în vârstă de 14 ani la data faptei, elevă a sa, pentru a întreține cu ea în mod repetat relații sexuale.

În 2018, mai spun procurorii, inculpatul ar fi întreţinut un act sexual cu o altă persoana vătămată minoră în vârstă de 13 ani la data faptei, membră a corului respectiv, „profitând de imposibilitatea victimei de a-şi exprima voinţa şi abuzând de poziţia sa recunoscută de încredere şi de autoritate asupra acesteia”.

Pentru faptele cercetate, legislația prevede pedepse cu închisoarea de la 3 la 10 ani, respectiv cu închisoarea de la 5 la 12 ani, precum şi cu interzicerea unor drepturi.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`