Un procuror din Iași, trimis în judecată pentru că a violat de mai multe ori o minoră. Tânăra a fost amenințată cu moartea

Un procuror din Iași, trimis în judecată pentru că a violat de mai multe ori o minoră. Tânăra a fost amenințată cu moartea
Sursa Foto: Pixabay.com

Un procuror din Iași a fost trimis în judecată de Parchetul General, fiind acuzat că a constrâns o adolescentă, prin violență fizică și amenințarea cu moartea, să întrețină în mod repetat raporturi sexuale cu el.

Este vorba despre Constantin Bosînceanu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni, care în perioada septembrie 2015 – iunie 2017 a constrâns-o pe minoră să întrețină relații intime cu el într-un apartament din Iași.

Procurorul Constantin Bosînceanu o amenința pe minoră cu moartea

„În perioada septembrie 2015 – iunie 2017, inculpatul a constrâns persoana vătămată prin violenţă fizică, constând în ţinerea, imobilizarea şi dezbrăcarea forţată, precum şi prin ameninţarea cu moartea, să întreţină raporturi sexuale într-un apartament din municipiul Iaşi. De asemenea, prin ameninţare, inculpatul a determinat persoana vătămată să întreţină raporturi sexuale pe bancheta din spate a autoturismului, pe care l-a condus în locuri izolate din oraş”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului General.

Raporturile sexuale dintre victimă și Constantin Bosînceanu aveau loc o dată sau de două ori pe săptămână într-un apartament din Iași și de două ori pe bancheta din spate a autoturismului. De fiecare dată, minora era amenințată că ceea ce i se întâmplă era: „secretul lor ce trebuie să-l păstreze până în mormânt şi dacă îl va divulga, va ajunge în mormânt în locul secretului”.

De asemenea, procurorul a acționat cu intenție directă, prevăzând şi dorind producerea urmăririlor, constând în lezarea libertăţii şi inviolabilităţii sexuale a victimei şi cunoştea că, în perioada infracţiunii comise împotriva ei, persoana vătămată a avut vârsta cuprinsă între 15 ani şi 17 ani.

Acest dosar a fost clasat inițial de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași, ancheta fiind redeschisă după ce procurorul general Alex Florenţa a infirmat soluţia de clasare, la data de 30 august 2023, mai informează sursa citată.

Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Bacău.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`