Procurorul Rodica Jercan care ancheta dosarul HexiPharma a fost schimbat de Parchetul General de pe acest caz și înlocuit cu Remus Varga. Cătălin Tolontan anunță că informațiile privind acestă schimbare nu au fost circulat public și nu există o motivație a acestei schimbări.
Într-un articol pe tolo.ro, jurnalistul atrage atenția asupra trei aspecte care au fost ascunse până acum în acest dosar:
"1.Miza e suficient de mare ca procurorul Rodica Jercan, cu 23 de ani de experiență în magistratură, să dispară după doar câteva săptămâni din dosarul Hexi Pharma, fără ca publicul să știe nimic, ca și cum nu în numele interesului public lucrează, cercetează și acuză procurorul. Așa e că n-ați știut că Parchetul General i-a luat cazul procurorului? N-ați știut pentru că interesul e să nu știți!
2. Miza e suficient de mare ca statul să numească ca șef la Institutul Cantacuzino un director cu studii la SRI și apoi să trimită ”analizele de eficiență” taman acolo! De ce e nevoie la Institutul Cantacuzino de un director instruit de SRI?!
În materie de biocide, institutul nu e suficient de bun, spune chiar Ministerul Sănătății, ca să valideze dezinfectanții la punerea lor pe piață, dar e util când e de pus la cale o acoperire a unui trecut vinovat al autorităților.
3. De ce s-au trimis substanțele pentru analiză doar la laboratorul din Praga, câtă vreme nici Praga, de una singură, nu e suficientă pentru o nouă licențiere?! Mișcările acestea au o logică doar dacă se urmărește izolarea scandalului Hexi cu pagube cât mai mici pentru sistem. Nici asta n-ați știut, că Parchetul a trimis analizele numai în Cehia, nu și în Germania, Anglia sau Franța. N-ați știut pentru că ei consideră că e bine să nu știți!" scrie Tolontan.
Cătălin Tolontan a intervenit în direct și pentru Știrile B1TV pentru a oferi mai multe detalii despre acest subiect. "De ce toate aceste lucruri se fac pe ascuns în România, asta este chestiune care ține de controlul cetățeanului asupra actului de guvernare și a actului de justiție. El trebuie monitorizat, nu înseamnă că vom decide noi prin vot cine trebuie anchetat. În orice țară civilizată actul de justiție este monitorizat atent de către cetățean" a precizat jurnalistul.
"Statul ne cere nouă să îl supunem unor exigențe inferioare standardelor pe care ni le cere el nouă. Dacă un cetățean român vrea astăzi să facă o fabrică sau vrea să distribuie dezinfectanți este obligat să se ducă la 2 laboratoare acreditate însă statul când își analizează propria complicitate, dacă nu chiar participare vinovată la ceea ce s-a întâmplat, neglijență a fost sigur că nu a controlat, au schimbat și legislația ca să controleze în sfârșit, deci când statul se analizează pe sine el se coboară la un alt standard al exigenței ceea ce este absolut anormal într-un stat democratic" a spus jurnalistul.
Procuror din dosarul HexiPharma a fost schimbat: A început "sezonul mușamalizărilor și al imunităților" acuză Cătălin Tolontan
#DIRECT_ONE_on9q5p#