Un primar din Banat a fost pictat pe peretele bisericii alături de Sfinți: „Eu nu am vrut”

Un primar din Banat a fost pictat pe peretele bisericii alături de Sfinți: „Eu nu am vrut”
Foto: Captura video/ Tribunasnm

Un primar din regiunea Banat a provocat un adevărat scandal în cadrul comunității din pitoreasca localitate Tomnatic. Evenimentul șocant a avut loc atunci când chipul său a apărut pictat pe peretele bisericii din sat, alături de reprezentările sfinților și îngerilor.

Un primar a fost pictat pe peretele bisericii

Pe peretele bisericii din Tomnatic, figura primarului îmbrăcat în costum și cravată a fost pictată alături de Înalt Preasfințitul Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului. Această imagine neașteptată a generat discuții aprinse în rândul comunității, stârnind curiozitatea și opinii diverse, scrie Romaniatv.

Întrebat despre modul în care portretul său a ajuns să fie pictat pe peretele lăcașului de cult, primarul Stoian Vasiu a declarat că, de fapt, s-a opus reprezentării sale. Cu toate acestea, eforturile sale de a-i convinge pe cei responsabili de realizarea lucrării nu a avut succes.

Ce mesaj a transmis edilul

Nu a fost ideea mea această chestiune, nici nu am dorit. Așa este tradiția, așa se face, ctitorul bisericii se pictează în biserică. Acestea sunt randuielile bisericii, nu este vointa mea, eu nu am vrut”, a declarat primarul Stoian Vasiu.

După ce pozele primarului au fost publicate, pictura sa de pe zidul bisericii a dispărut, fiind înlocuită de imagini ale altor localnici, fără funcții politice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`