Un primar din Argeș a fost prins în timp ce fura curent de la rețeaua publică. Primăria îi plătea factura

Un primar din Argeș a fost prins în timp ce fura curent de la rețeaua publică. Primăria îi plătea factura
Sursa foto: Shutterstock

Primarul dintr-o comună din Argeș a fost prins în timp ce fura curent de la rețeaua publică. Un vecin a observat că edilul avea în curte lămpi care erau legate la stâlpul de iluminat public și l-a denunțat.

Schema primarului de a reduce din cheltuielile proprii

Scenele s-au întâmplat în comuna Cocu, din județul Argeș, unde un primar a vrut să scape de plata câtorva facturi la final de mandat. Astfel, a legat lămpile din curtea sa la rețeaua publică de electricitate, chiar dacă locuința sa avea panouri solare. Prin această metodă primăria era cea care îi plătea facturile, informează observatornews.

Un vecin a observat că este ceva în neregulă în curtea primarului și a făcut o sesizare. Edilul se apără și spune că ideea nu a fost a sa.

Cum se apără edilul

„Într-adevăr, avem o lampă de iluminat public montată în curte, dar atâta timp cât curentul trece printr-un aparat de măsură nu este furt. A fost o greşeală. Am chemat pe cineva să monteze o lampă şi el a zis hai s-o legăm aşa. O să plătesc, inclusiv amenda, stabilită de autorităţi şi consumul de curent şi asta e tot”, declară Gheorghe Ţucă, primarul comunei.

Edilul a fost debranșat de la furnizorul de energie și așteaptă factura reală. Autoritățile urmează să stabilească ce sumă din facturi Primăriei pentru iluminatul public îi aparține edilului. În plus, își va încheia mandatul cu un dosar penal pentru furt de curent.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`