Un polițist a fost condamnat la închisoare / Care este motivul

Un polițist a fost condamnat la închisoare / Care este motivul
Sursa Foto: Poliția Română / Facebook

Un polițist a înstrăinat uniforma sa și un Logan MCV echipat cu radar, sirenă și girofar. Acesta i-ar fi dat mașina și hainele de muncă lui Victoraș Micula. Polițistul a fost condamnat la închisoare și și-a pierdut funcția.

În urma celor întâmplate, polițistul Adrian Hărăguș a primit doi ani de închisoare cu suspendare și i s-a interzis temporar să profeseze. Condamnarea a venit din partea Judecătoriei Oradea.

Care este motivul pentru care polițistul a fost condamnat la închisoare

Imaginile cu milionarul Victor Micula au fost descoperite încă din 2019 de către polițiștii care efectuau perchiziții într-un alt dosar. Acesta era judecat pentru încălcarea regimului armelor și munițiilor, după ce a tras cu o armă în asfalt, participând la o cursă ilegală de mașini.

În noaptea dintre 30 noiembrie – 1 decembrie 2014, Victor Micula s-a filmat în timp ce conducea mașina autorităților. Acesta spunea că: „Mă plictisesc și am furat o mașină de Poliție. E șmecheră, e pe gaz, e de serviciu”.

„Din probele administrate a rezultat că inculpatul avea în gestiune exclusivă autospeciala în acea noapte și doar acesta putea să i-o încredințeze spre folosință lui V.M., cu care se afla în relații apropiate, fiind exclusă orice altă ipoteză”, arată rechizitoriul cu care polițistul rutier a fost trimis în judecată, conform evz.ro.

„Este evident că activitatea infracțională a inculpatului a produs o urmare imediată, adică scoaterea bunului din sfera patrimonială a Poliției Române și trecerea lui în stăpânirea unui terț, cu consecința imposibilității utilizării autospecialei în acțiuni specifice poliției rutiere pe perioada folosirii sale de acel terț”, este soluția Judecătoriei, după ce fapta comisă de polițistul rutier a fost catalogată ca fiind cu o „gravitate medie spre mare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`