Un pensionar din minerit a spus de ce i-a scăzut pensia, după recalculare: Matematic, e clar! Din start, toți au pierdut! (VIDEO)

Un pensionar din minerit a spus de ce i-a scăzut pensia, după recalculare: Matematic, e clar! Din start, toți au pierdut! (VIDEO)
Sursa foto: NewsWeek

Un pensionar a fost întrebat în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV de ce au scăzut așa mult pensiile în zona de minerit.

„Matematic e clar. Din start, toți au pierdut, toți!”

“În zona de minerit, sunt efectele clare ale anulării fostelor stagii complete de cotizare, de 15, 17 și 20 de ani. S-a stabilit cum s-a stabilit, în mod nedemocratic, zic eu, valoarea de 25, care face parte din formula VPR-ului. La vremea respectivă, doamna ex ministru de acolo, Olguța Vasilescu, a spus că 25 este o valoare, așa, venită din cosmos, nu este un stagiu mediu complet de cotizare, după aia a trebuit să cedeze la ceea ce a afirmat și, mai nou, asta a fost pe legea 127, și pe legea 360, acum ,s-a introdus, din nou, valoarea de 25, care, de fapt, este o chestie mascată. Este o valoare pusă acolo, astfel încât totul să se dea peste cap. Pe cei de la 35 de ani, care sunt majoritatea care s-au pensionat, e grosul pensionarilor, i-a adus la 25 calculul. În fine, la toți, prin formulă, le-a luat indicele de corecție, aia este clar, care l-au avut că au fost și care nu l-au avut.

După ce i-a adus pe ăștia la 25, de la 35 la 25, și le dă acolo câteva zeci de lei, sute de lei, nu prea la mulți, doar celor care mai au puncte de stabilitate, pe noi, ceilalți, de la 15, 17 și 20, care este mineritul plus activitate de uraniu, ne-a dus la 25. Matematic e clar. Din start, toți au pierdut, toți!”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`