Un parc emblematic cu animale sălbatice a interzis îmbrățișările de koala. Taylor Swift, Papa Francisc și chiar și Vladimir Putin au poze când îmbrățișează ursuleții

Un parc emblematic cu animale sălbatice a interzis îmbrățișările de koala. Taylor Swift, Papa Francisc și chiar și Vladimir Putin au poze când îmbrățișează ursuleții

Timp de zeci de ani de zile, mângîierea unui koala mic și pufos părea un ritual australian pentru celebrități, turiști și localnici deopotrivă.
Și pentru mulți dintre ei, un parc cu animale sălbatice din Queensland a fost locul în care visele devin realitate. Lone Pine Koala Sanctuary i-a distrat pe toți, de la vedeta pop Taylor Swift până la președintele rus Vladimir Putin, arată BBC.

Pentru koala nu e deloc benefică apropierea de oameni

Din această lună, mica grădină zoologică – emblematică pentru Brisbane și care se autoproclamă primul sanctuar de koala din lume – a decis că nu va mai oferi „experiențe de îmbrățișare a urșilor koala”.

Lone Pine a spus că mișcarea vine ca răspuns la feedback-ul din ce în ce mai puternic al vizitatorilor.
„Ne place că există o schimbare în rândul oaspeților locali și internaționali de a experimenta fauna sălbatică din Australia de aproape, dar nu neapărat personal, doar urmărindu-i ce fac ceea ce fac în propriul lor spațiu”, a spus directorul general Lyndon Discombe.

Grupurile pentru drepturile animalelor spun că speră că acesta este un semn că practica – despre care susțin că este „crudă” – va fi eliminată treptat la nivel național.

Ei citează studii care au descoperit că astfel de îmbrățișări stresează koala – mai ales având în vedere că creaturile sunt solitare, în mare parte animale nocturne, care dorm cea mai mare parte a zilei.

Koala sunt un simbol național foarte iubit – neprețuit în ceea ce privește biodiversitatea, dar și o atracție pentru industria turismului, un studiu din 2014 estimează că ursuleții aduc bugetului 3,2 miliarde USD în fiecare an și sprijină până la 30.000 de locuri de muncă.

Cu toate acestea, marsupialul, odinioară foarte des întâlnit, este în declin dramatic, fiind devastat de defrișarea terenurilor, incendiile de vegetație, secetă, boli și alte amenințări.

Koala a fost trecut pe lista animalelor pe cale de dispariție

Estimările variază foarte mult, dar unele grupuri spun că doar 50.000 dintre animale ar exista în sălbăticie, iar specia este oficial listată ca fiind pe cale de dispariție de-a lungul unei mari părți a coastei de est. Acum există temeri că animalele vor dispărea în unele state într-o singură generație.

Așadar, protejarea urșilor koala, atât în ​​sălbăticie, cât și în captivitate, este un subiect emoționant și complex în Australia.
Grupurile pentru drepturile animalelor au salutat decizia Lone Pine – dar unii au cerut ca astfel de atracții să fie în cele din urmă eliminate cu totul.

„Viitorul turismului vieții sălbatice este să vedem animale sălbatice în sălbăticie, acolo unde le este locul”, a spus Suzanne Milthorpe de la World Animal Protection (WAP).

Koala în sălbaticie evită interacțiunile cu oamenii, dar în captivitate nu au de ales decât să fie expuși vizitatorilor și zgomotelor necunoscute, spune WAP – un grup din Londra care militează pentru a pune capăt utilizării animalelor sălbatice captive în locurile de divertisment.

Fondul Internațional pentru Bunăstarea Animalelor (IFAW) Australia spune, de asemenea, că „în lumea ideală, koala nu ar avea niciodată contact cu oamenii”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)