Un oraș spectaculos pentru frunzișul său de toamnă le-a interzis accesul influencerilor: „Este un loc frumos. Păcat că a fost distrus de toată lumea”

Un oraș spectaculos pentru frunzișul său de toamnă le-a interzis accesul influencerilor: Este un loc frumos. Păcat că a fost distrus de toată lumea
sursă foto: Unsplash

După ce găști întregi de fotografi au început să apară într-o comunitate rurală mică pentru a-i surprinde culorile vibrante de toamnă, locuitorii locali au ripostat – și au câștigat, potrivit BBC.

Orașul micuț a devenit un loc special căutat de turiști

Orașul Pomfret, situat în statul american Vermont, e înconjurat de câmpuri de fermă înverzite presărate cu oi sau fâșii de pădure în care frunzele roșii și portocalii de toamnă sunr vedetele acestui sezon.

Dar la începutul toamnei, mai mult de jumătate dintre mașinile care circulă prin acest oraș de 900 de persoane aveau de obicei plăcuțe de înmatriculare din afara statului, ajungând la opriri bruște pe un drum cu o limită de viteză de 45 de mile pe oră, blocând una dintre cele două benzi. Motivul? Pentru a face o fotografie unei ferme pe fundalul frunzelor de toamnă.

Cu doar câteva afaceri – un magazin comercial general, un centru de artă cu o galerie și un teatru și câteva ferme de mere sau dovleac – Pomfret este în general un loc liniștit, modest. Dar toamna, pe măsură ce „fotografii de frunze” din întreaga lume coboară pe dealurile line ale regiunii și ajung în orașele mici pentru a asista la frunzișul colorat, totul se schimbă.

Până de curând, numărul de fotografi de frunze care vizitau Pomfret era deja mare. Dar de când imaginile cu Sleepy Hollow Farm, o proprietate privată de 115 acri situată pe un drum rustic, au început să devină virale pe rețelele de socializare în urmă cu câțiva ani, localnicii spun că lucrurile au scăpat de sub control.

Forgrafii în căutarea pozei perfecte au distrus fermele

O privire rapidă pe Instagram dezvăluie mii de imagini cu drumul șerpui al fermei mărginit de copaci impunători de arțar luminați în roșu de toamnă și portocaliu care duce spre o fermă elegantă din Cape Farmhouse din anii 1700 pe Cloudland Road. Nu e de mirare atunci că această fermă improbabilă a devenit cunoscută drept unul dintre „cele mai fotografiate locuri din stat”.

„Este un loc frumos. Păcat că a fost distrus de toată lumea”, a spus Deborah Goodwin, coordonatorul expozițiilor la Artistree Community Arts Center de la Pomfret. „În ultimii doi ani, a scăpat de sub control. Autobuzele de turism pur și simplu aruncau… oameni acolo.”

Goodwin spune că influencerii de pe rețelele de socializare se cățără în mod regulat peste o poartă acoperită cu semne „Accesul interzis”, amenajau cabine de schimbare pentru a se putea descurca cu numeroasele schimburi de costume, blocau „mașinile din oraș” pe drumul îngust de pământ și lăsau deșeuri pe marginea drumului. . „A fost rău”, și-a amintit ea. „Locuitorii au mers la [administrația locală] și au spus: „Nu mai vrem asta”.

În timpul sezonului 2022, forțele de ordine au transformat temporar drumul dincolo de Sleepy Hollow într-o arteră cu sens unic. Nu a fost suficient pentru a descuraja turiștii să nu se comporte urât. În 2023, locuitorii locali au încercat o abordare diferită: finanțarea prin crowdsource.

Într-o cerere pe GoFundMe, o echipă de organizatori a scris: „[Am] experimentat o creștere fără precedent a „influencerilor” turistici alimentați de Instagram și TikTok… [care] au deteriorat drumurile, au avut accidente, au necesitat remorcare din șanțuri, grădini călcate în picioare, și-au făcut nevoile pe proprietate privată… și au agresat verbal locuitorii”. Până în prezent, cererea a strâns 125 de donații și a strâns peste 22.058 de dolari.

Drept urmare, oficialii orașului au votat închiderea drumurilor care duceau la fermă în timpul sezonului de vârf al frunzișului de toamnă (23 septembrie – 15 octombrie) nerezidenților, stârnind furia turiștilor care au condus în zonă în speranța de a face fotografia perfectă de toamnă.

Majoritatea locuitorilor din Pomfret au subliniat că nu sunt anti-turisti; pur și simplu vor ca oamenii să le trateze orașul natal cu respect. Chiar mai îngrijorătoare decât problemele legate de proprietatea privată, au menționat mai multe, preocupările de siguranță pentru locuitorii din Cloudland Road, precum și pentru turiști înșiși.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:43 - Elena Lasconi: Îl apreciez pe Nicușor Dan și-i mulțumesc foarte mult / Nu uit atacurile mizerabile ale PNL la adresa lui. Și el tot a reușit să fie aplaudat la Congresul PNL și să ridice sala în picioare (VIDEO)
21:31 - Capitala Franței este cuprinsă de flăcări. Un incendiu a izbucnit pe acoperișul unei clădiri din arondismentul 13. Care este cauza focului
21:28 - Elena Lasconi: Eu nu o să dau niciodată mâna cu PSD sau cu partidele pro-ruse. Viziunea mea e că vom avea un guvern de dreapta, USR-PNL-UDMR, la anul. Altfel, va fi rău pentru România (VIDEO)
21:16 - Lasconi (USR): Speram la o alianță preelectorală cu un PNL poate condus de Ilie Bolojan / Fac apel la electoratul liberal să voteze util. Ciucă nu poate garanta că vom avea o guvernare de dreapta din 2025, dar eu pot să fac asta (VIDEO)
21:08 - Raed Arafat a oferit ultimele detalii despre situația din județul Galați: „Avem mobilizați peste 1.000 de pompieri cu mijloace de intervenție” /”Sunt alocate 250 de containere, dar dacă este nevoie de completare, se va face acest lucru” (VIDEO_
21:05 - Statul român va achiziționa 37 de trenuri noi. Pe ce rute vor circula
21:00 - Bărbat de 71 de ani, cercetat după ce ar fi oferit droguri unei fete de 15 ani, în schimbul unor favoruri sexuale. El e acum în arest la domiciliu
20:34 - Roxana Mînzatu, despre numirea sa ca vicepreședinte al CE: „E un moment de mândrie pentru țara noastră, pentru că e portofoliul României” / Ce presupune funcția sa de comisar și cum răspunde criticilor (VIDEO)
20:30 - Cine ar putea să fie piromanul de la Palatul Parlamentului? Se spune că ar fi un muncitor la o fabrică
20:26 - Marius Humelnicu (PSD), după atacul cu benzină care a avut loc la Parlament: Nu există, din punctul meu de vedere, să nu-l găsim pe acest om (VIDEO)