Un orădean a vândut în Germania mașini de lux imaginare de 800.000 de euro. Bărbatul urmează să fie extrădat

Un orădean a vândut în Germania mașini de lux imaginare de 800.000 de euro. Bărbatul urmează să fie extrădat
Foto: Pixabay

Un bărbat în vârstă de 46 de ani din Oradea a fost arestat provizoriu pentru 15 zile și urmează să fie extrădat în Germania, acolo unde e acuzat de fraude de peste 800.000 de euro. Cornel Mihele a reușit să obțină banii vânzând mașini de lux imaginare.

Orădean acuzat de înșelăciune în Germania. Urmează să fie extrădat

Cornel Mihele este acuzat că, în noiembrie 2015, şi-a falsificat documentele de identitate, şi-a deschis un cont sub noul nume în localitatea Bremmen, iar apoi a creat un site fantomă prin care oferea spre vânzare maşini second hand de mare putere, solicitând de la clienţii interesaţi diverse sume în avans, informează ebihoreanul.ro.

După o lună, site-ul a fost închis, la fel și numărul de telefon de contact. Prejudiciul reclamat de clienţii păcăliţi se ridică la 516.000 euro.
Anchetatorii germani au solicitat magistraților români extrădarea lui Mihele, lucru pe care l-au și obținut. Hotărârea a fost dispusă de către Curtea de Apel Oradea. Bărbatul e acuzat de înşelăciune, fals şi uz de fals și riscă 10 ani de închisoare.

În toamna lui 2016, Cornel Mihele a pus la cale altă escrocherie, tot în Germania: El a înfiinţat o firmă fantomă, cu sediul în Rostock, şi un site de vânzări auto pe care oferea spre vânzare ”autoturisme de mare putere”, dublate cu servicii şi posibiităţi de finanţare.

Celor interesaţi li se cerea să achite un avans într-un cont bancar, bani care erau retraşi de Mihele. Între timp, clienţii erau trimişi la sediu firmei pentru a achita diferenţa, pentru ridica maşinile şi documentele de proprietate. Adresa, însă, era fictivă, căci firma nu exista.

Într-o singură lună, bărbatul a obținut 278.000 de euro de la 11 persoane. În acest caz, Cornel Mihele este anchetat pentru înşelăciune, fals şi uz de fals. El urmează să fie extrădat în Germania.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`