Un număr de 11.912 persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore. Au fost înregistrate zece reacţii adverse comune şi minore

Un număr de 11.912 persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore. Au fost înregistrate zece reacţii adverse comune şi minore
Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Un număr de 11.912 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore în România, numărul total al celor imunizați ajungând astfel la 25.508, potrivit Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Numărul total al celor imunizați au ajunsla 25.508

În acelaşi interval, au fost înregistrate zece reacţii adverse comune şi minore:

1reacție de tip local;

9reacții generale .

Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020):47reacțiicomune și minore, dintre care:

8reacții locale cu durere la locul injectării;

39reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip urticarie).

CNCAV menţionează că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Campania de vaccinare împotrivaCOVID-19a continuat luni în centrele medicale

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotrivaCOVID-19(CNCAV) anunță că începând de luni, 4 ianuarie, activitatea de vaccinare pentru prima etapă a imunizării se va extinde pe tot teritoriul României. Peste 90% dintre cele 376 de centre de vaccinare vor intra în activitate luni, au transmis, duminică, reprezentanțiiCNCAVprintr-uncomunicat de presă.

Astfel, duminică a început distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin care au fost cerute la centrele de vaccinare deschise deja.

„Începând de mâine, 4 ianuarie 2021, activitatea de vaccinare pentru Etapa I se va extinde pe tot teritoriul României. Astfel, vor intra în activitate, la nivel naţional, peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical şi personalul din centrele medico-sociale. Pentru buna desfăşurare a procesului de vaccinare, în cursul acestei zile începe distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare judeţ”, se arată în comunicatul citat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`