În ultima săptămână Pământul pare a fi bombardat de cât mai multe fenomene ciudate şi dezastre naturale. Chiar miercuri a avut loc o nouă explozie solară, fenomen cunoscut şi ca tsunami solar. Potrivit site-ului Green-Report.ro, erupţia ar putea încă afecta sateliţii şi reţelele electrice, dar şi navetele spaţiale.
În Statele Unite şi Canada sunt aşteptate spectaculoase aurore boreală, anunţă Green-Report.ro. Au oare acest tip de evenimente legătură cu devastatorul seism ce a avut loc vineri dimineaţă în Japonia? Iată în continuare o serie ciudată de evnimente care au avut loc în acest an.
Miercuri şi joi, au fost raportate cutremure în China şi Japonia. Seismele au fost puternice, iar numărul victimelor a ajuns la 14 morţi.
Pe 9 martie un fenomen inexplicabil a a avut loc în Statele Unite. Mai exact un milion de peşti au fost găsiţi morţi în portul Redondo din California. Oficialii americani nu au putut identifica exact cauza morţii, însă au presupus că peştii odată intraţi în port nu au reuşit să se întoarcă în ocean. Aceştia ar fi epuizat oxigenul din apă şi s-au sufocat.
De asemenea, mai multe explozii solare au fost înregistrate în urmă cu o lună. Nu toate au avut impact asupra Pământului, însă o explozie solară a afectat comunicaţiile radio şi liniile de înaltă tensiune din China, reprezentând cea mai puternică reacţie chimică înregistrată în ultimii ani.
21 de seisme pe lună în România, în 2011. Vezi ce spune Mărmureanu
Vineri, un cutremur cu magnitudinea de 8,9 a zguduit Japonia, în jurul orei 5:46. Seismul a avut epicentrul în apropierea coastei de est a ţării, la adâncimea de 30 km. Cel puţin 13 replici au avut loc, la intervale de 10 minute, după prima mişcare tectonică. Două valuri tsunmai cu înălţimi între patru şi şase metri au lovit coasta de nord a Japoniei, inundând toată regiunea.
Potrivit sursei precizate, se estima că o undă de particule încărcate produsă de explozia solară care se îndreapta spre Pământ ar fi trebuit să sosească în ziele acestea. Oare au sosit? Există cumva o legătură între acestea şi cutremurului devastator din Japonia? Nu se poate spune. Însă catastrofele ce par a nu se mai termina creează un viitor incert.