Un nou trend pe TikTok, pericol pentru sănătate / Ce spun specialiștii despre „bronzatul cu bere”: „Un risc crescut de apariție a cancerului de piele”

Un nou trend pe TikTok, pericol pentru sănătate / Ce spun specialiștii despre „bronzatul cu bere”: „Un risc crescut de apariție a cancerului de piele”
Sursa foto: Shutterstock

Noul trend de pe TikTok, „bronzatul cu bere”, a prins contur rapid în rândul tinerilor. Mii de adolescente se filmează înainte şi după aplicarea berii pe piele ca alternativă la autobronzant. Cu toate acestea,  specialiștii avertizează că febra „bronzatului cu bere” este extrem de periculoasă pentru sănătate, scrie Click.ro.

„Bronzatul cu bere”, un nou tren pe TikTok

Bronzul cu bere nu este o practică nouă. Chiar și înainte multe fete apelau la bere pentru un bronz mai intens și mai rapid, fiind o alternativă mai ieftină chiar şi decât sprayurile şi produsele cosmetice profesionale pentru bronzat.

Acum, acest trend a devenit viral pe TikTok, acolo unde există nenumărate videoclipuri în care tinerii își expun pielea la soare după ce și-au turnat pe ei sticle de bere, multe dintre ele adunând peste 216.000 de vizualizări pe platforma online.

Susținătorii acestei practici afirmă că anumiți compuși, precum zaharurile și acizii din compoziția berii pot ajuta la intensificarea bronzului și menținerea aspectului tânăr al pielii, datorită antioxidanților.

Riscurile la care tinerii își expun pielea

Potrivit specialiștilor, bronzatul cu bere prezintă riscuri serioase legate de sănătatea pielii. Ei subliniază și absența unor dovezi științifice care să susțină aceste efecte. În cel mai fericit caz, bronzatul cu bere poate cauza arsuri solare și îmbătrânirea prematură a pielii. Însă, folosită în exces, banala bere pe piele poate duce la apariția melanomului.

„În calitate de dermatolog care tratează zilnic pacienți cu cancer de piele, trebuie să trag un semnal de alarmă în privința trendului de pe TikTok de bronzare cu bere. Simpla aplicare a berii pe corp în vederea bronzării accentuate n-are nici o dovadă științifică.

Mai mult, nu asigură nici o protecție împotriva razelor solare, care fac rău pielii. Radiațiile UV sunt cancerigene și contribuie din plin la distrugerea pielii prin arsuri solare, îmbătrânire prematur și un risc crescut de apariție a cancerului de piele, inclusiv a melanomului”, a declarat doctorul Maham Khan, un dermatolog de la Clinica Cadogan din Londra.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`