Un nou termen în dosarul averii lui Adrian Minune: Magistrații decid dacă solistul a omis sau nu declararea tuturor bunurilor

Un nou termen în dosarul averii lui Adrian Minune: Magistrații decid dacă solistul a omis sau nu declararea tuturor bunurilor
Foto: jbv.ro

Magistrații Curții de Apel București decid miercuri dacă Adrian Minune a omis sau nu să-și declare toate bunurile, așa cum susține Agenția Națională de Integritate (ANI), informează B1 TV.

Problemele solistului au apărut din cauza unei declaraţii de avere din 2010, pe când era consilier local în comuna Ştefăneştii de Jos din Ilfov. În 2011, inspectorii ANI au constatat că există o diferenţă de aproximativ 100 de mii de euro între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada mandatului său.

ANI a sesizat Oficiul Pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor şi Agenţia de Administrare Fiscală, iar Adrian Minune a fost trimis în judecată. Însă, din 2012 şi până acum, instanţele au pasat de la una la alta dosarul.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, care a fost sesizat de ANI, a hotărât, în ianuarie 2011, neînceperea urmăririi penale. Procurorul de caz a susţinut atunci că fapta există, dar Adrian Minune nu reprezintă un pericol public, drept urmare l-a sancţionat pe artist numai cu o amendă de 1.000 lei.

Ulterior, ANI Integritate a extins evaluarea şi asupra averii familiei lui Adi Minune.

Cântăreţul a obţinut o victorie importantă în proces: Comisia de Verificare a Averilor de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a eliberat un document potrivit căruia averea sa nu este dobândită ilegal. Inspectorii ANI au atacat însă această decizie, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hătărât ca situaţia să fie lămurită de Curtea de Apel Bucureşti.
Potrivit ANI, Adi Minune ar fi făcut tranzacţii bancare suspecte în valoare de aproape 800.000 de euro. De asemenea, cântăreţul n-ar fi declarat un teren de 5.000 de metri păratţi din COmuna Afumaţi pe care l-a cumpărat în august 2010 cu 30.000 de euro.

Totodată, Adrian Minune ar fi investit peste 1.200.000 de lei în construcţia unui ansamblu de locuinţe în Ştefăneştii de Jos.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)