Un nou record a fost atins în România. Au fost emise peste 30 de mesaje de Ro-Alert și au fost înregistrate 2.200 de situații de urgență

Un nou record a fost atins în România. Au fost emise peste 30 de mesaje de Ro-Alert și au fost înregistrate 2.200 de situații de urgență

Un nou record a fost înregistrat marți, 16 iulie, în ceea ce privește numărul de misiuni gestionate de pompierii din România într-o singură zi, de la începutul anului și până în prezent.

2.220 de situații de urgență în 24 de ore

În doar 24 de ore, pompierii „au acționat pentru soluționarea a 2.220 de situații de urgență, cele mai multe intervenții fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență (peste 70% din totalul misiunilor)”, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Conform IGSU, în acest interval de timp, peste 1.500 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD. Cele mai multe misiuni au fost derulate în zona București-Ilfov (281), urmată de județele Mureș (82), Timiș (79) și Sibiu (78), conform Știrile ProTv. 

„De asemenea, colegii noștri au acționat pentru stingerea celor 268 de incendii izbucnite în diverse zone ale țării, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale”, a mai transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

182 de  intervenții au fost la arderi necontrolate, precum miriști, vegetație uscată, deșeuri, litieră, suprafața de teren afectată fiind de peste 1.000 de ha.

„Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, eforturile pompierilor s-au concentrat și asupra comunităților și a bunurilor acestora, sens în care salvatorii au intervenit în 372 de situații pentru căutarea, deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, operațiuni de descarcerare, precum și în alte situații de urgență”, a precizat IGSU.

În cursul zilei de marți, pomperii au efectuat 11 misiuni de transport și distribuție apă pentru zonele afectate de diverse deficiențe. „Aceste intervenții au fost esențiale pentru a asigura aprovizionarea cu apă a locuitorilor din localitățile vizate”, a subliniat IGSU.

Peste 30 de mesaje Ro-Alert au fost emise marți

Marți, au fost emise în total 31 de mesaje Ro-Alert, dintre care 13 au semnalat prezența animalelor periculoase (urși) în județele Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Suceava și Vâlcea, 17 mesaje au vizat posibilitatea producerii unor efecte ale fenomenelor meteorologice periculoase în municipiul București, precum și în județele Buzău, Călărași, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Ilfov, Iași, Sălaj, Olt și Prahova, iar un mesaj a fost transmis la solicitarea IGPR, privind dispariția unui minor în județul Argeș.

„În tot acest timp, datorită eforturilor susținute de pompieri pe durata misiunilor desfășurate, 7 persoane aflate în situații critice au fost salvate”, a transmis IGSU.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul