Un nou organ a fost descoperit în corpul uman. Ce rol are acesta și unde se află

Un nou organ a fost descoperit în corpul uman. Ce rol are acesta și unde se află
Sursa Foto: Freepik.com

Medicii olandezi de la Institutul Cancerului din Țările de Jos au făcut o descoperire surprinzătoare. Aceștia au descoperit în mod întâmplător un nou organ.

Unde se află noul organ

Timp de secole specialiștii au studiat corpul uman, cât și medicina, astfel încât acest domeniu să nu mai reprezinte un mister. Totuși, astăzi vorbim despre descoperirea unui nou organ, care a fost identificat din greșeală, conform click.ro. 

Specialiștii din Olanda au descoperit noul organ în timp ce încercau să cerceteze cancerul de prostată. Doctorii au descoperit o nouă glandă salivară, care s-ar găsi în spațiul unde gâtul și cavitatea nazală se unesc.

Ce rol are acesta

Cercetătorii din Olanda au descoperit acest organ în timp ce au efectuat scanări CT și PET asupra unor pacienți ce aveau injectată în corp glucoză radioactivă. Această substanță le permite specialiștilor să depisteze tumorile, doarece proteina PSMA, găsită adesea în cancerul de prostată, le face să strălucească,. Totuși, acest tip de proteină se găsește și în glandele salivare. Astfel, specialiștii au reușit să identifice un nou organ.

Acesta a fost denumit „glanda salivară tubulară”, iar specialiștii presupun că rolul ei este de a umezi partea superioară a gâtului, chiar în spatele nasului și a gurii. Specialiștii au efectuat alte investigații pe alți 100 de pacienți, care toți aveau această glandă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`