În ceasul al 12-lea autoritățile încearcă să ii convingă pe romani să se vaccineze. Valeriu Gheorghiță a anunțat că în perioada următoare în Capitală se va organiza un nou maraton special destinat persoanelor care doresc să se imunizeze. Coordonatorul campaniei de vaccinare speră ca în următoarele două săptămâni să înceapă deja evenimentul.
În condițiile în care COVID-19 face din ce în ce mai multe victime, autoritățile vin cu noi soluții pentru a determina românii să se imunizeze în număr cât mai mare. Valeriu Gheorghiță a anunțat că în Capitală se va desfășura un maraton de vaccinare cu scopul de a crește procentul persoanelor care și-au administrat serul anti-COVID.
Coordonatorul campaniei de vaccinare speră ca în cel mai scurt timp să se poată da start evenimentului.
„Avem în plan în perioada următoare să organizăm un maraton de vaccinare în mai multe centre de vaccinare din Capitală, însă, trebuie să definitivăm în acest moment toate detaliile logistice legate de personalul medical care trebuie să deservească o activitate de acest gen.
Vom identifica să avem un centru de vaccinare care are o capacitate mai mare în fiecare sector şi simultan să avem acest tip de activitate”, a declarat Valeriu Gheorghiță.
„Nu pot să vă dau la acest moment perioada în care se va desfășura acest eveniment, dar cât se poate de repede, în următoarele două săptămâni probabil că vom face acest eveniment. Este în pregătire şi stabilim toate detaliile şi vom transmite din timp informațiile necesare pentru a fi cunoscute”, a mai anunțat șeful CNCAV.
Pentru că acest tip de activitate să se poată derula cât se poate de eficient centrele de vaccinare în parteneriat cu DSP vor aplica o serie de reglementări care vin în sprijinul procesului de vaccinare.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
„Fiecare centru de vaccinare şi fiecare judeţ împreună cu Direcţia de Sănătate Publică poate să extindă perioada de lucru, programul de activitate al centrului, în funcţie de adresabilitatea pe care persoanele, populaţie o are în respectivele centre. Există din acest punct de vedere suficientă libertate încât să adaptăm programul de lucru la solicitările pe care oamenii le au”, a mai declarat medicul Valeriu Gheorghiță.
De asemenea, românilor le sunt puse la dispoziție alte câteva alternative pentru a se păstra în siguranță în lupta cu coronavirus.
„Suplimentar oamenii se pot vaccina în cabinetele de medicină de familie, în spitale, atunci când se internează şi când ajung la spital şi este un lucru important şi de asemenea în centrele de vaccinare care au în momentul de faţă program extins majoritatea şi unde ne putem prezenta direct cu buletinul sau cu programare în platformă”, a mai explicat medicul Valeriu Gheorghiță.
La ora actuală, România alături de Bulgaria ocupă ultimele două locuri pe lista țărilor europene în topul celor mai imunizate state din Uniunea Europeană. România are un procentaj de 33% al populației imunizate, în timp ce Bulgaria are 22%.