Un nou jucător important ia în calcul să intre pe piața RCA din România

Un nou jucător important ia în calcul să intre pe piața RCA din România
Sursa foto: Shutterstock

Un nou jucător important ar putea intra pe piața polițelor RCA din România. Wakam, o societate de asigurări cu activitate digitalizată (insurtech) înregistrată în Franța, ia în calcul să se extindă în România.

Un nou jucător pe piața RCA din România

Intenția apare în raportul Wakam pe 2022, fără să precizeze pe ce linie de asigurări, scrie economica.net.

Wakam nu subscrie RCA, fiind specializată pe asigurări care vizează soluții moderne legate, de exemplu, de energia verde ori de car sharing sau polițe de locuință pentru cei care aleg să traiască în comun.

Societatea este prezentă în peste 12 țări europene și intenționează să intre și în România, zona RCA fiind cea țintită, având în vedere că acest tip de asigurare domină piața locală.

Wakam ar avea discuții și cu acționarul majoritar al unui intermediar local de top. Cu prime brute subcsrise (PBS) de aproape 655 de milioane de euro în 2022, Wakam a plătit daune de aproape 400 de milioane de euro, aproximativ 40% din toate daunele plătite în 2022 de societățile din România. Cele 655 de milioane în PBS sunt cu peste 10% peste afacerile liderului pieței din România, Groupama, în 2022.

În acest moment, Wakam nu are licență de RCA obținută în Franța, însă a făcut demersurile pentru a o obține. Ulterior, potrivit normelor europene, va fi suficient să se notifice în țările unde vrea să activeze.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`