Un nou caz Cioacă-Elodia, parcă tras la indigo. Cine e fostul polițist român, bănuit că e vinovat de dispariția soției sale

Un nou caz Cioacă-Elodia, parcă tras la indigo. Cine e fostul polițist român, bănuit că e vinovat de dispariția soției sale
Sursa foto: Facebook / Poliția Română

Un nou caz Cioacă-Elodia. Un alt fost polițist român e bănuit că și-ar fi ucis soția.

Cine e românca dispărută

Lucia Alexăndroae este femeia dispărută de câțiva ani în Belgia. Cazul dispariției sale a luat o întorsătură majoră. Soțul ei, fost polițist, a fost arestat de autoritățile belgiene pentru a doua oară, conform Știripesurse.

Românca era angajată în cadrul Comisiei Europene, iar dispariția sa a declanșat o anchetă complexă în patru state europene. Viața familiei Alexandroae a luat o întorsătură neașteptată și dramatică în decembrie 2022, iar povestea pare că se aseamănă cu cea din cazul Cioacă-Elodia.

Soțul româncei este tot un fost polițist care, la fel ca și Cristian Cioacă, și-a început cariera la Brașov. Cei doi s-au mutat apoi în Belgia.

Fostul polițist, arestat pentru a doua oară

Fostul polițist, Ion Alexandroae, a fost arestat pentru a doua oară de la dispariția româncei, în urma unei percheziții la domiciliul victimei, conform site-ului L’Avenir du Luxembourg.

Poliția germană a percheziționat o locuință de lângă Trier, Germania, unde soțul mai deținea o casă. Anchetatorii au descoperit probe ADN într-o mașină închiriată de Ion Alexandroae, însă nu au găsit nicio urmă de cadavru.

Mama Luciei a povestit că a vorbit ultima dată cu fiica ei pe 8 decembrie 2022, într-un apel video în care și-a văzut nepoțica. A doua zi, Lucia nu a mai răspuns la niciun apel din partea familiei. Din acel moment, a fost dată în urmărire în Belgia, Luxemburg, Germania și România.

Pe 10 ianuarie 2023, soțul Luciei, agent de securitate și fost inspector de poliție în România, a fost arestat și eliberat după 48 de ore din lipsă de probe, la fel și părinții lui. Ion Alexandroae a negat în permanență orice implicare în dispariția soției sale.

Potrivit presei din Belgia, într-o casă care ar fi deținută tot de cei doi s-ar fi găsit probe ADN care l-ar putea incrimina pe Ion Alexandroae. Anchetatorii au săpat în grădina casei și au căutat în pădurile din zonă, dar nu au găsit nimic, informează lessentiel.lu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)