Un nou animal descoperit pe teritoriul României. Specia nu a mai fost observată până acum la noi în țară (FOTO)

Un nou animal descoperit pe teritoriul României. Specia nu a mai fost observată până acum la noi în țară (FOTO)
Sursa Foto: Freepik.com

O nouă specie de pasăre a fost descoperită pe teritoriul României, la stațiunea de cercetare a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC). Se pare că această specie a fost depistată de experții din cadrul Rezervației „Dunele Marine de la Agigea” și Agigea Bird Observatory.

O nouă specie de pasăre a fost descoperită la noi în țară

Este vorba despre Frunzărița balcanică (Hippolais olivetorum), care a fost identificată și documentată pentru prima dată pe teritoriul țării noastre.

În timpul lunilor de iarnă, această specie migrează în mod tradițional din Peninsula Balcanică și Turcia spre Africa sub-Sahariană.

„Prezența acestei specii pe teritoriul României nu a fost atestată până în prezent, ceea ce ne determină să afirmăm că fauna României a devenit acum mai bogată cu o specie de pasăre”, se arată în comunicatul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Pasărea impresionează prin dimensiunile sale cu o talie de 16 – 18 cm, făcându-se remarcată drept una dintre cele mai mari specii din grupul frunzărițelor în Europa.

De asemenea, aceasta se hrănește cu insecte, pe care le prinde coronamentul arborilor și al tufișurilor. Până în prezent, această specie nu a fost întâlnită în România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`