Un municipiu din Vâlcea ar putea intra în stare de alertă din cauza gunoaielor. Deșeurile nu au mai fost ridicate de o săptămână

Un municipiu din Vâlcea ar putea intra în stare de alertă din cauza gunoaielor. Deșeurile nu au mai fost ridicate de o săptămână
Sursa Foto: Freepik

În municipiul Drăgășani din județul Vălcea ar putea fi declarată stare de alertă, după ce deșeurile nu au mai fost ridicate de o săptămână, pentru că a expirat contractul cu operatorul de salubritate.

Ar putea fi declarată  stare de alertă timp de 30 de zile

Autoritățile din Drăgășani s-au întrunit cu reprezentanţii ADI Salubrizare, Consiliului Judeţean, Direcţiei de Sănătate Publică, Gărzii de Mediu şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului pentru a identifica o soluție la această problemă. Printre măsurile propuse de autorități se numără și declararea stării de alertă pentru 30 de zile, a transmis G4Media. 

„În acest moment, contractul cu operatorul de salubrizare este expirat. A expirat din data de 9 septembrie. Din discuţiile cu dumnealor, am înţeles că se fac demersuri pentru întocmirea documentaţiei necesare achiziţiei publice pentru colectarea separată şi transport separat al deşeurilor municipale şi al deşeurilor similare provenind din activităţi comerciale din industrie şi instituţii, inclusiv fracţii colectate separat, dar sunt proceduri care durează. Astfel, până va fi desemnat operatorul câştigător al procedurii de achiziţie publică, pentru a depăşi acest moment de criză, s-a identificat această soluţie şi se intenţionează a se dispune măsuri prin Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, în temeiul art. 4^2 şi art. 4^3 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă. Totul depinde însă de dumnealor. Din partea noastră au tot sprijinul”, a precizat, pentru AGERPRES, subprefectul judeţului Vâlcea, Florentina Călin.

Orașul este plin de gunoaie

Primarul municipiului, Costinel Stoica, a declarat că orașul a ajuns o groapă de gunoi și este în pragul unei „catastrofe sanitare”. Primarul este cel care a solicitat implicarea autorităților locale pentru a putea rezolva această situație.

„Este dreptul nostru, al cetăţenilor, să primim aceste servicii fără întrerupere, la o calitate bună, mai ales că suntem contributori direcţi pentru ele. Din acest motiv, am iniţiat o interpelare referitor la situaţia dezastruoasă pe care actuala administraţie ne-o lasă moştenire. Neridicarea gunoiului pune în pericol, în mod voit, sănătatea locuitorilor municipiului Drăgăşani”, a transmis, pe pagina personală de Facebook, primarul ales al municipiului Drăgăşani.

Primăria Drăgășani a fost sancționată de către Garda de Mediu cu 50.000 de lei, în urma unui control efectuat luni. Garda de Mediu le-a impus autorităților să ridice cât mai repede munții de gunoaie care se află în jurul pubelelor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`