Un motociclist din Gorj a fost urmărit cu focuri de armă de poliție. S-a ales cu o amendă uriașă și a rămas fără permis 870 de zile

Un motociclist din Gorj a fost urmărit cu focuri de armă de poliție. S-a ales cu o amendă uriașă și a rămas fără permis 870 de zile
Sursa Foto: Facebook/ Poliția Română

După ce a refuzat să oprească când a fost somat de polițiști, un motociclist în vârstă de de 19 ani s-a ales cu o amendă în valoare de 6.090 de lei. Mai mult decât atât, tânărul din Gorj și-a pierdut și permisul de conducere pentru o perioadă de 870 de zile, informează Poliția Română.

A fost amendat și a rămas fără permis după ce a fugit de poliție

Motociclistul circula pe Calea București din Tg. Jiu, alături de un pasager, iar în momentul în care polițiștii rutieri i-au făcut semn să oprească acesta a accelerat.

„Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia până în localitatea Bengești-Ciocadia, unde unul dintre agenți a executat un foc de avertisment în plan vertical, însă conducătorul motocicletei nu a oprit. Au fost instituite mai multe filtre de poliție pentru depistarea acestuia, fiind identificat de polițiști în comuna Scoarța”, a transmis IPJ Gorj, notează libertatea.ro.

Comunicatul de presă al Poliției Gorj a trecut în revistă toate încălcările legii pe care motociclistul de 19 ani din Rovinari le-a comis:

„A fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6090 de lei pentru depășire neregulamentară, nerespectarea dispozițiilor polițistului rutier, trecerea pe culoarea roșie a semaforului și conducere agresivă, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru 870 de zile, precum și reținerea plăcuței cu numărul de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare”.

De asemenea, Poliția Română a relatat pe pagina de Facebook incidentul: „Poza tânărului de 19 ani este făcută după o cursă dusă la extrem! Un terebilism probabil inspirat din jocurile tip GTA, cu un final care nu are legatură cu gaming-ul! Polițiștii din Gorj i-au făcut semn să oprească, ceea ce nu a făcut! Și-a pus viața în pericol, pe a pasagerului și a celor care se aflau în calea lui. Cursa a pornit! La un moment s-a întors din drum, colegii noștri au tras foc de avertizare, degeaba! Și-a continuat drumul în altă direcție, iar, în cele din urmă, a fost găsit după ce și-a abandonat motocicleta”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`