Un motan din România, desemnat cel mai frumos din lume. Elros a fost ales din 500 de feline

Un motan din România, desemnat cel mai frumos din lume. Elros a fost ales din 500 de feline
Foto: Facebook / Yann Panco's

România deține cel mai mare număr de pisici per cap de locuitor din Uniunea Europeană. Recent, ne putem mândri cu faptul că o pisică din țara noastră a fost desemnată cea mai frumoasă din lume. Elros, un splendid motan de rasă Maine Coon, a uimit la Campionatul Mondial desfășurat în Strasbourg.

Un motan din România, desemnat cel mai frumos din lume

Elros a participat la Campionatul Mondial din Franța alături de alte 500 de feline și s-a întors acasă cu un impresionant total de șase medalii. A fost onorat cu titlul de cel mai frumos exemplar în cadrul categoriei pisicilor cu blană semilungă.

Motanul are 3 ani și 8 luni și cântărește 9 kilograme. Elros a devenit campion mondial datorită a trei caracteristici cheie: temperamentul său, modul în care interacționează cu cei din jur și aspectul său distinct, scrie Observator News.

Proprietarul crește pisici de rasă de 11 ani

Proprietarul se dedică creșterii pisicilor de rasă din pasiune, de 11 ani, iar acesta este pentru prima dată când atinge o astfel de realizare remarcabilă.

Cu toate că ține o dietă strictă pentru a-și menține starea de formă, motanul campion este răsfățat cu pliculețe de pui și ton, și primește o coafură impecabilă înainte de a intra în competiții.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`