Un militar român din Afganistan a leșinat și a fost stabilizat în infirmeria bazei militare din Kandahar. Măsurile luate de MApN

Un militar român din Afganistan a leșinat și a fost stabilizat în infirmeria bazei militare din Kandahar. Măsurile luate de MApN
Sursă foto: Facebook / MApN

Un soldat român din Baza Aeriană Kandahar a suferit o ruptură de anevrism cerebral în timp ce era consultat în clinica bazei, el fiind pregătit pentru transfer în Germania, pentru acordarea de îngrijiri medicale, a transmis Ministerul Apărării Naţionale (MApN), într-un comunicat de presă, de joi.

„Plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber, aflat în misiune în TO Afganistan cu Batalionul Protecția Forței ”Viperele Negre”, în timp ce se deplasa la activități curente în Baza Aeriană Kandahar, a acuzat dureri de cap și stare de amețeală. Militarul s-a deplasat la infirmeria batalionului pentru consult, ulterior pierzându-și cunoștința”, a precizat Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

„Acesta a fost stabilizat de echipa medicală a batalionului, fiind transferat de urgență la spitalul american ROL 3 din Baza Aeriană Kandahar.

În urma investigațiilor medicale suplimentare, comandantul batalionului a fost informat că subofițerul a suferit o ruptură de anevrism cerebral și urmează să fie transferat pe calea aerului, în cursul acestei nopți, în Germania, la spitalul militar american de la Landsthul”, a adăugat MApN.

„Conducerea Ministerului Apărării Naționale este informată permanent despre starea de sănătate a militarului”, se arată în încheierea comunicatului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`