Un medic, șef de secție din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie din Sibiu, acuzat că a luat mită / Sumele pe care le primea de la pacienți

Un medic, șef de secție din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie din Sibiu, acuzat că a luat mită  / Sumele pe care le primea de la pacienți
Sursa foto: Pixabay.com

Un medic, care este și șef de secție în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu, este acuzat că a luat mită și mai multe bunuri de la mai mulți pacienți pentru a se ține de atribuțiile sale.

Totul s-ar fi aflat după ce a fost percheziționată o locuință din Sibiu, care a dus la descoperirea unor fapte de corupție săvârșite de un medic, şef de secţie în cadrul Spitalului de Psihiatrie „Gheorghe Preda” din Sibiu.

Medicul primea între 200 și 500 de lei, dar și alte bunuri materiale

În urma perchezițiilor domiciliare s-a aflat că medicul primea bani și bunuri materiale pentru a-și face meseria în domeniu psihiatric.

„În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale faţă de suspect cu privire la săvâşirea a nouă infracţiuni de luare de mită prev. de art. 289 alin. (1) Cod penal, raportat la art. 6 din Legea 78/2000, infracţiuni constând în aceea că în perioada februarie-iulie 2023, medicul, şef de secţie în cadrul Spitalului de Psihiatrie „Gheorghe Preda”, a declarat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Mihaela Ruginosu.

Pentru a-și face atribuțiile în calitate de doctor, acuzatul ar fi primit sume între 200 și 500 de lei, dar și alte produse alimentare și nealimentare, potrivit antena3.ro.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu vor avea loc audieri ca urmare a punerii în executare a mai multor mandate de aducere emise de procuror.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`