Un medic s-a deghizat și a încercat să-l ucidă pe partenerul mamei sale, administrându-i un vaccin fals anti-Covid. Care au fost urmările gestului extrem

Un medic s-a deghizat și a încercat să-l ucidă pe partenerul mamei sale, administrându-i un vaccin fals anti-Covid. Care au fost urmările gestului extrem
Sursă foto: Freepik

Thomas Kwan, un medic de familie din Marea Britanie, a încercat să-l ucidă pe partenerul mamei sale, deghizându-se ca un asistent comunitar și administrându-i acestuia un vaccin fals anti-Covid. În urma vaccinului, victima a dezvoltat o boală rară care a dus la amputarea unui braț.

Medicul de familie Thomas Kwan, din Sunderland, a recunoscut că a complotat la uciderea partenerului mamei sale, Patrick O’Hara, după ce inițial a negat acuzațiile. Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, și-a schimbat pleodaria după ce a auzit prezentarea procurorului, la Curtea Regală din Newcastle, potrivit Sky News.

Inițial, poliția a crezut că, în încercarea de a-l ucide pe partenerul mamei sale, în vârstă de 72 de ani, Thomas Kwan i-a administrat acestuia ricina. Ulterior, un expert a declarat că este mai probabil să fi fost vorba despre un pesticid.

Administrarea vaccinului a avut loc pe data de 22 ianuarie 2024, în casa în care locuiesc mama lui Thomas Kwan și partenerul acestuia. Ulterior, o parte din brațul bătrânului a trebuit amputat pentru a împiedica răspândirea bolii. Patrick O’Hara a petrecut câteva săptămâni la terapie intensivă după injectare.

De la ce a pornit totul

Banii ar fi motivul care l-a determinat pe Thomas Kwan să apeleze la acest gest extrem, conform informațiile prezentate la proces. Patrick O’Hara, bărbatul cu care mama lui Kwan avea o relație de 20 de ani, era „un potențial impediment pentru ca domnul Kwan să moștenească averea mamei sale la moartea acesteia”.

Jenny Leung, mama lui Kwan, a menționat în testamentul său că O’Hara ar putea rămâne în casa ei din St. Thomas Street, Newcastle, dacă ea moare înaintea sa. Acest lucru a dus la o relație tensionată între mamă și fiu. Acesta a intrat cu forța în casa mamei sale, în noiembrie 2022, ceea ce a dus și la alertarea poliției.

De asemenea, procurorii l-au descris pe Kwan ca fiind „obsedat de bani” și au remarcat că a instalat programe spion pe laptopul mamei sale pentru a-i monitoriza finanțele.

Desfășurarea operațiunii

Doctorul născut în Hong Kong a dezvoltat o „cunoaștere enciclopedică” a otrăvurilor, iar acesta nu a fost singurul lucru pe care l-a învățat pentru a-și duce planul la bun sfârșit. După ce i-a analizat computerele de acasă, poliția a descoperit că Thomas Kwan studiase cum să scape de crimă.

În noiembrie 2023, Kwan i-a scris lui O’Hara, dându-se drept asistenta Raj Patel și oferindu-se să-i facă o vizită la domiciliu, pentru a-i administra rapelul. Deghizat, el a stabilit apoi vizita la domiciliu, a folosit numere false pentru călătoria la Newcastle și a rezervat o cameră la un hotel din centrul orașului, folosind un nume fals.

Când a mers acasă la mama sa, Kwan a purtat o haină lungă, șapcă, mănuși chirurgicale, o mască medicală și ochelari colorați. A efectuat chiar și o examinare de 45 de minute, înainte de a-i injecta lui O’Hara otrava.

Abia după ce poliția a găsit substanțe chimice letale depozitate în garajul casei sale din Ingleby Barwick, Teesside, s-a declanșat o operațiune majoră a serviciilor de urgență.

Thomas Kwan pledează acum vinovat pentru administrarea unei substanțe nocive, susținând că intenționa să-i provoace bătrânului doar o durere ușoară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`