Un medic din Satu Mare se află în stare gravă după ce a căzut în gol în Munții Piatra Craiului

Un medic din Satu Mare se află în stare gravă după ce a căzut în gol în Munții Piatra Craiului
Sursa foto: Facebook - Salvamont Brașov

Un medic și voluntar în cadrul Salvamont Satu Mare a fost rănit grav, după ce a căzut în gol în Munții Piatra Craiului. Acesta participa la Maratonul Piatra Craiului.

Misiunea de salvare a durat 16 ore

O echipă de opt salvamontiști au ajuns în zonă și au efectuat o misiune de salvare dificilă, care a durat 16 ore. În urma căzăturii, medicul de 35 de ani a suferit leziuni la coloană, conform observatornews.ro. 

După ce au ajuns la victimă, salvamontiștii au început izolarea termică a bărbatului, un pas esențial pentru prevenirea hipotermiei în condițiile dificile de pe munte. Salvamontiștii au folosit o targă specială UT 2000, dotată cu o saltea vidată pentru imobilizarea victimei, asigurând transportul în condiții optime.

Bărbatul a participat la Maratonul Piatra Craiului

Victima, un medic care era și instructor în școlile Salvamont, a suferit accidentul după ce a participat la Maratonul Piatra Craiului (MPC), o competiție montană cunoscută pentru dificultatea traseelor sale.

Deși bărbatul era profesionist în domeniu și salvamontist voluntar la Satu Mare, imprevizibilitatea și dificultatea terenului montan au dus la acest tragic eveniment.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`