Un marinar a salvat din mare, la Năvodari, un cățeluș căzut sub cheu (VIDEO)

Un marinar a salvat din mare, la Năvodari, un cățeluș căzut sub cheu (VIDEO)
Tânărul care a salvat câinele din mare facebook/ Paul Dudu

Un năvodărean în vârstă de 25 de ani a salvat miercuri seară viața unui cățel căzut în apa mării.

După ce pompierii au eșuat în încercarea de a-l scoate, marinarul s-a încumetat să intre în apă pentru salvarea micuțului blănos – relatează Observator de Constanța.

Paul se afla în cart, pe puntea uneia dintre navele acostate în Portul Midia Năvodari, iar la un moment dat a auzit plânsetul animalului; l-a căutat pe navă, a verificat chiar și alte ambarcațiuni din apropiere, însă, în cele din urmă, a realizat că puiul de câine era căzut pe partea inferioară a cheului, de care se ținea, ca să nu se scufunde în apă.

Ore întregi a căutat soluții ca să salveze bietul cățeluș

Singura barca pneumatică pe care o găsise avea fisuri și nu putea fi folosită astfel că tânărul s-a decis să sune la pompieri.

Salvatorii au venit în port însă fără mijloace care să pe permită coborârea în apă.

Neavând vreun scafandru în echipaj dar nici ambarcațiune de intevenție, pompierii nu au putut interveni dar s-a găsit totuși o soluție.

Timpul trecea iar blănosul era din ce în ce mai epuizat

Realizând riscul ca micuțul câine să moară în acest ritm, Paul a decis să coboare chiar el după pui: a găsit un costum de neopren mai vechi, l-a îmbrăcat și a intrat în mare.

Neavând experiență, a încercat să se miște cât mai repede, pentru că și prin acel costum protector resimțea perfect răceala mării care are acum în acea zonă temperatura de 5 grade, relatează jurnalistul Daniel Savopol.

Am coborât asistat de pompieri. M-au ajutat cu o scară. Într-un minut am reușit să iau cățeul și să-l aduc sus în siguranță.declară Paul Dudu pentru publicația locală.

Micul supraviețuitor a fost dus la veterinar iar acum este în siguranță

„Înainte de începerea postului Paștelui, recomand să scoatem carnea din meniu și introducem în loc faptele bune” conchide jurnalistul citat referitor la fapta frumoasă făcută de tânărul marinar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`