Un lucrător agricol indian din Italia a fost abandonat de patronul său să moară pe marginea unui drum: Bărbatul își tăiase barțul într-un accident de muncă

Un lucrător agricol indian din Italia a fost abandonat de patronul său să moară pe marginea unui drum: Bărbatul își tăiase barțul într-un accident de muncă

Un sindicat a cerut o represiune împotriva „exploatării barbare” după ce un muncitor agricol indian a murit, abandonat pe marginea unui drum de către angajatorul său, în urma unui accident care i-a tăiat brațul.

Lucrătorul indian a fost abandonat pe marginea drumului ca un sac de gunoi

Satnam Singh, în vârstă de 31 de ani, a fost rănit luni în timp ce lucra cu utilajele de la o fermă din Latina, o zonă rurală din apropierea Romei, cu o mare comunitate de muncitori imigranți indieni.

Singh, care a venit în Italia cu soția sa în urmă cu trei ani, ar fi fost lăsat cu brațul tăiat pe drumul din fața casei sale din Borgo Santa Maria.
Poliția a spus că a fost chemată de soția sa și a fost trimisă o ambulanță aeriană pentru a-l transporta la spitalul San Camillo Forlalini din Roma, unde a murit miercuri din cauza rănilor suferite.

Angajatorul său italian este cercetat pentru omor din culpă, încălcarea reglementărilor privind siguranța la locul de muncă și neacordarea de ajutor.

Soția cetățeanului indian l-a implorat pe angajator să-l ducă la spital

Singh lucra la o mașină de împachetat cu role din plastic atașată la un tractor atunci când a avut loc accidentul, potrivit investigațiilor inițiale.
„La oroarea accidentului se adaugă și faptul că, în loc să fie salvat, muncitorul agricol indian a fost aruncat lângă casa lui”, a declarat pentru Il Giorno Laura Hardeep Kaur, secretar general al unității Frosinone-Latina a sindicatului Flai Cgil.

„A fost lăsat pe drum ca un sac de zdrențe, ca un sac de gunoi… în ciuda faptului că soția sa implora [angajatorul] să-l ducă la spital. Aici nu ne confruntăm doar cu un accident grav la locul de muncă, care în sine este deja alarmant, ci ne confruntăm cu o exploatare barbară. Ajunge!.”

Latina este cunoscută ca zonă care exploatează muncitorilor migranți. Hardeep Kaur a spus că Singh lucra pentru 5 euro pe oră fără un contract de muncă legal. „Muncitorii străini continuă să fie invizibili, la cheremul unor caporali feroce, adesea italieni”, a adăugat ea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`