Un liceu din Iași este în renovare, dar școala începe în câteva zile. Cum vor învață copiii

Un liceu din Iași este în renovare, dar școala începe în câteva zile. Cum vor învață copiii
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În câteva zile elevii se întorc în bănci, doar că un sfert din unitățile de învățământ dind Iași sunt încă în renovare, iar lucrările nu vor fi finalizate până la începerea școlii. Cu toate acestea, autoritățile spun că programul elevilor nu va fi afectat.

Începe școala în șantier

Liceul din Valea Lupului din Iași este tot un șantier. Se lucrează pentru extinderea clădirii principale și mai sunt încă două lucrări pentru montarea unei școli modulare, conform observatornews.

„Avem un etaj extindere la grădiniţă, deci încă 7 grupe în plus, avem şcoala modulară care va prelua copiii după ce corpul principal al şcolii va fi demolat şi apoi se va reconstrui, iar aici clădirea va avea încă 2 etaje”, a spus directorul școlii.

Până când lucrările se vor finaliza, elevii vor învăța în clase modulare, doar că ei au mai învățat în astfel de condiții în ultimii doi ani, iar acesta ar fi ultimul an în care vor sta într-o școală modulară.

Elevii vor fi mutați în clase obișnuite până la finalul anului școlar, dar în școala modular vor învață copiii din 33 de clase primare. În orice caz, ea nu se va da în folosință până când nu va fi împrejmuită cu un gard pentru ca elevii să fie în siguranță.

Un sfert din școlile din Iași sunt în renovare

Unitatea de învățământ se extinde pentru că tot mai mulți elevi s-au înscris, iar școala veche era prea mica și veche, drept pentru care a fost demolată și se va construi una nouă.

Dar, un sfert dintre școlile din județul Iași sunt în aceeași situație, fiind în șantier, chiar dacă în câteva zile va începe școala.

Ministerul Educației a anunțat că toți elevii se vor întoarce luni la școală și vor învăța în condiții de siguranță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`