Un Lexus furat în patru minute din Brașov, găsit după o lună în Iași. Infractorul a fost arestat preventiv

Un Lexus furat în patru minute din Brașov, găsit după o lună în Iași. Infractorul a fost arestat preventiv
Sursa foto: unsplash

Un bărbat din Republica Moldova a furat, în doar patru minute, o mașină Lexus din cartierul Răcădău, din Brașov. El a fost reținut de către polițiști, la o lună după incident.

Hoțul, găsit după o lună

Autovehiculul a fost găsit în județul Iași, după o lună, iar autorul infracțiunii a fost arestat preventiv, conform știrileprotv.

Operațiunea de furt a avut loc, în doar patru minute, în cartierul Răcădău, din Brașov. Incidentul s-a produs în 7 august, în jurul orei 2 noaptea.

„La data de 7 august 2024, în jurul orei 2 noaptea, o persoană de sex masculin în vârstă de 32 de ani, cetăţean al Republicii Moldova, împreună cu o altă persoană, a sustras un autoturism SUV marca Lexus, an de fabricaţie 2016, din parcarea unui complex rezidenţial din cartierul Răcădău al municipiului Braşov. În vederea dobândirii accesului la interiorul autoturismului, s-a acţionat cu dispozitive electronice speciale care acţionează cu rol de cheie falsă. Toată operaţiunea a durat aproximativ 4 minute. Ulterior sustragerii, persoanele în cauză au părăsit zona, cea propusă pentru arestare preventivă fiind ulterior depistată pe raza miunicipiului Braşov”, informează, joi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

Bărbatul este acuzat de furt calificat prin efracție și a fost reținut, miercuri, și joi s-a propus arestarea preventive a acestuia pentru 30 de zile.
Mașina a fost găsită și recuperate în localitatea Tomești din județul Iași.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”
20:31 - Ce măsuri a luat Guvernul până acum în sprijinul comunităților afectate de inundații. Explicațiile lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării (VIDEO)
20:19 - A început „mica recalculare”. Marius Budăi a anunțat ce adeverinţe se iau în calcul. Ce detaliu important mai trebuie să știe pensionarii
20:07 - De unde a luat naștere expresia „ai carte, ai parte”? Foarte puțini români o folosesc în mod corect
19:57 - Seidler (USR): Fiecare candidat la prezidențiale vine în fața românilor cu ce a realizat. Lasconi – fondurile europene atrase, Ciucă și Ciolacu – inflație și deficit record (VIDEO)