Un jandarm, un poliţist şi un consilier local, cercetaţi pentru contrabandă cu ţigări. 143 de percheziţii în ţară

Un jandarm, un poliţist şi un consilier local, cercetaţi pentru contrabandă cu ţigări. 143 de percheziţii în ţară

Un jandarm din Suceava, un poliţist din Siret şi un consilier local din Grămeşti sunt cercetaţi alături de alte 164 de persoane implicate în contrabandă cu ţigări, aduse din Republica Moldova şi Ucraina în România, informează Mediafax.

Procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Suceava efectuează 143 de percheziţii domicialiare, dintre care 125 în judeţul Suceava, 12 în municipiul Bucureşti, patru în judeţul constanţa şi patru în judeţul Botoşani, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat transnaţional, constituit din cetăţeni români şi ucraineni, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

Cei 167 de învinuiţi au introdus ilegal pe teritoriul României, peste frontiera verde sau prin Punctul de Trecere al Frontierei Siret, cantităţi însemnate de ţigări provenite din Republica Moldova şi Ucraina, potrivit DIICOT.

Procurorii DIICOT au mai reţinut că la grupul infracţional organizat au aderat şi un jandarm din cadrul IJJ Suceava, un poliţist din cadrul Poliţiei Locale Siret şi un consilier local din comuna Grămeşti, care au înlesnit introducerea în ţară a mărfurilor de contrabandă de către membrii grupării.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava urmează a fi conduse 180 de persoane în vederea audierii şi luării măsurilor legale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`